SUA: FBI a arestat o grupare de traficanţi de droguri şi arme care vindea inclusiv puşti AR-15 fără serie

O forţă specială condusă de FBI (Biroul Federal de Investigaţii din SUA) a arestat 18 suspecţi identificaţi într-o serie de rechizitorii federale, cu legături cu o grupare de traficanţi de droguri din sudul Californiei care vindea şi arme ilegale, transmite miercuri dpa.

Arestările efectuate luni dimineaţa devreme în comitatul Los Angeles şi în zona metropolitană adiacentă Inland Empire au încheiat Operaţiunea Black Phoenix, care a dus la identificarea a 25 de suspecţi implicaţi în traficul ilegal de droguri şi arme. Patru dintre aceştia se aflau deja în arest, iar trei încă nu au fost prinşi, au informat oficialităţile

FBI, departamentul de poliţie şi departamentul şerifului din Los Angeles au confiscat aproximativ 12,7 kg de metamfetamină, peste 100 de grame de cocaină şi crack şi 16 arme de foc, inclusiv aşa-numite 'arme-fantomă', fără numere de serie care să permită urmărirea de către autorităţi.

Şase din acuzaţi au fost implicaţi într-o singură tranzacţie cu metamfetamină. Unul din rechizitorii arată că a fost vorba de o serie de vânzări - două de câte o jumătate de kilogram şi patru de câte un kilogram.

Alte două rechizitorii desecretizate marţi prezintă vânzările de arme ilegale. Dau Quay Dong, în vârstă de 53 de ani, şi Christopher Nguyen, de 47 de ani, ambii din Ontario, sunt acuzaţi de vânzări ilegale de arme - cinci puşti de tip AR-15 fără date de identificare.

Jonathan Domingo Go, în vârstă de 47 de ani, din Torrance, a fost acuzat separat de vânzarea ilegală a trei arme - două pistoale calibrul .40 şi un pistol semiautomat calibrul 5.56 mm, de asemenea fără marcajul producătorului şi număr de serie.

Rechizitoriile se referă la diferite alte infracţiuni, inclusiv tentativă colectivă de posesie de narcotice cu intenţia de a distribui şi infracţiuni deja comise, legate de narcotice, cum ar fi distribuţia de metamfetamină.

În caz că instanţa îi va considera vinovaţi, acuzaţii vor primi obligatoriu pedepse de minimum 10 ani închisoare, efectuate în penitenciare federale. Unii dintre ei ar putea fi închişi pe perioade mult mai mari, de decenii, din cauza cazierelor încărcate, afirmă procurorii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

3 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!