SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecințelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecințelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei explicit că se va confrunta cu "consecinţe catastrofale", a declarat duminică Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, relatează Reuters.

FOTO: Arhivă

Afirmaţiile lui Sullivan reprezintă ultimul avertisment american după ameninţarea puţin voalată făcută miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul în care a anunţat prima mobilizare din Rusia în vreme de război de după Al Doilea Război Mondial.

"Dacă Rusia depăşeşte limita, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia", a declarat Sullivan în cadrul emisiunii "Meet the Press" al NBC.

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a precizat că SUA au explicat în privat "în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru".

Sullivan a spus că SUA au fost în contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv în ultimele zile pentru a discuta situaţia din Ucraina şi acţiunile şi ameninţările lui Putin.

După regresele suferite pe câmpul de luptă, Putin mobilizează 300.000 de militari, ameninţând în acelaşi timp să folosească "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja Rusia.

"Nu este o cacialma", a spus Putin, în ceea ce lumea a perceput o ameninţare cu utilizarea armelor nucleare.

"Putin rămâne hotărât să elimine poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Aşa că va continua să încerce şi noi trebuie să continuăm să venim cu arme, muniţie, informaţii şi tot sprijinul pe care îl putem furniza", a spus Sullivan duminică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa