SUA l-au invitat pe Putin la Washington, declară John Bolton

SUA l-au invitat pe Putin la Washington, declară John Bolton

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat vineri, la Tbilisi, că Statele Unite ale Americii l-au invitat pe preşedintele rus Vladimir Putin să întreprindă o vizită la Washington, transmite Reuters.

Nu este clar deocamdată dacă Putin a acceptat invitaţia.

Liderul de la Kremlin şi preşedintele american Donald Trump s-au întâlnit de câteva ori în marja unor reuniuni internaţionale, dar au avut un singur summit bilateral, la Helsinki, în luna iulie.

După summit, Trump a fost acuzat de oponenţi, dar chiar şi de unii membri ai Partidului Republican, de atitudine mult prea conciliantă faţă de Putin.

Subiectul unei vizite a lui Putin în SUA este unul foarte sensibil, date fiind acuzaţiile aduse de serviciile de informaţii americane privind amestecul Rusiei în favoarea lui Trump în alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump a declarat că este în interesul Statelor Unite să stabilească o relaţie de lucru solidă cu Putin.

Cei doi preşedinţi intenţionează să aibă o întrevedere cu ocazia prezenţei lor la ceremoniile ce vor avea loc pe 11 noiembrie, la Paris, pentru marcarea unui secol de la sfârşitul Primul Război Mondial.

John Bolton a precizat vineri că întâlnirea Trump-Putin de la Paris va fi una scurtă.

În aceeaşi conferinţă de presă, Bolton a menţionat că SUA au luat toate măsurile necesare împotriva Rusiei în legătură cu războiul purtat de aceasta în Georgia în 2008 şi în urma căruia Moscova a recunoscut cele două republici georgiene separatiste, Abhazia şi Osetia de Sud.

Consilierul Casei Albe, care a avut discuţii la cel mai înalt nivel la Moscova în cursul săptămânii, a mai afirmat că Washingtonul se află în proces de a decide dacă va impune sancţiuni suplimentare Rusiei ca reacţie la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, pe teritoriul Marii Britanii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro