SUA: Mai multe persoane au fost rănite în Texas şi Oklahoma în urma unor tornade (GALERIE FOTO)

SUA: Mai multe persoane au fost rănite în Texas şi Oklahoma în urma unor tornade (GALERIE FOTO)

Mai multe persoane au fost rănite după ce statele americane Texas şi Oklahoma au fost lovite de o serie de tornade, au anunţat autorităţile, informează agenţia Xinhua.

Prima tornadă s-a produs luni, în jurul orei locale 16:00 (21:00 GMT), în Jacksboro, o localitate cu aproximativ 5.000 de locuitori din nordul statului Texas, provocând pagube la o şcoală primară, un liceu, un adăpost de animale şi mai multor case mobile. Niciun elev din unităţile de învăţământ nu a fost rănit.

Autorităţile din Jacksboro au declarat luni noaptea că furtuna a lăsat în urmă un câmp de daune cu o lăţime de circa trei kilometri şi a distrus cel puţin 60-80 de case. Patru persoane au fost salvate dintr-o locuinţă avariată, însă niciuna dintre ele nu a suferit răni grave.


Foto: (c) TANNEN MAURY/EPA


Oraşul Elgin, situat la est de Austin, capitala statului, a înregistrat pagube semnificative, iar mai multe persoane au fost rănite, potrivit autorităţilor.

Poliţia din Elgin a raportat luni seara că cel puţin patru persoane au fost rănite, adăugând că o operaţiune de salvare a două persoane rămase într-o structură prăbuşită era în curs de desfăşurare.

Cele mai grave pagube au fost înregistrate în estul oraşului, fiind raportate până la patru situaţii de persoane rămase blocate între resturi, a declarat managerul oraşului Elgin, Bert Cunningham.

O altă tornadă a fost raportată în localitatea Round Rock, o suburbie din Austin, fiind înregistrate daune structurale la mai multe locuinţe şi sedii de companii aflate în calea tornadelor. Nu au fost raportate pe moment persoane rănite.


Foto: (c) TANNEN MAURY/EPA


Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS), oraşul Madisonville, situat la aproximativ 160 de kilometri nord de Houston, a fost, de asemenea, lovit de o tornadă, luni seara.

Peste 72.000 de gospodării au rămas fără electricitate în Texas şi Oklahoma de luni noaptea, conform site-ului specializat în monitorizarea penelor de curent poweroutage.us.

Guvernatorul statului Texasului, Greg Abbott, a declarat într-o conferinţă de presă, luni seara, că furtunile "devastatoare" au provocat pagube semnificative, adăugând că este recunoscător că nu au fost raportate decese.


Foto: (c) TANNEN MAURY/EPA


"Ştim că există mulţi oameni ale căror vieţi au fost complet perturbate şi oameni care şi-au pierdut casele", a spus Abbott.

O alertă de tornade a fost emisă pentru regiuni din centrul şi estul statului Texas şi sud-estul statului Oklahoma până luni noaptea, potrivit USA Today.

Weather Channel a relatat luni că o perioadă de vreme severă va continua până la jumătatea săptămânii, notând un risc de tornade, vânturi distrugătoare, grindină de dimensiuni mari şi ploi cu potenţial de a produce la inundaţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă