SUA: Militari de rang înalt în retragere îi cer lui Trump să nu reducă bugetul pentru diplomație și ajutorul internațional

SUA: Militari de rang înalt în retragere îi cer lui Trump să nu reducă bugetul pentru diplomație și ajutorul internațional

Peste 120 de militari de rang înalt în retragere ai armatei americane i-au cerut președintelui Donald Trump să nu reducă bugetul pentru diplomație și ajutorul pentru dezvoltare, a anunțat luni CNN, citat de AFP.

Fondurile Departamentului de Stat sunt "esențiale pentru a garanta securitatea SUA", au declarat generalii și amiralii într-o scrisoare citată de CNN și adresată liderilor Congresului, unor oficiali ai cabinetului lui Trump și consilierului pe securitate națională al președintelui american.

Diferitele organisme de ajutor pentru dezvoltare "sunt cruciale pentru a preveni conflictele și a apăra de riscuri cât mai mult posibil bărbații și femeile noastre în uniformă", insistă semnatarii, printre care se numără generalul în retragere David Petraeus, fost director al CIA, și James Stavridis, fost comandant suprem al forțelor NATO.

Donald Trump a promis luni o majorare de 54 de miliarde de dolari a bugetului Pentagonului pentru a răspunde amenințărilor unei lumi "periculoase". Această majorare ar fi compensată în special printr-o reducere a ajutorului internațional.

Executivul american a subliniat că nu este decât începutul procesului de consultări și a refuzat să intre în detaliile reducerilor bugetare așteptate pentru puternicul Departament de Stat, însărcinat cu diplomația americană, sau chiar pentru Agenția de Protejare a Mediului (EPA), responsabilă cu lupta împotriva schimbărilor climatice.

Președintele republican ar urma să ofere mai multe detalii marți seară, în primul său discurs din Congres.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…