SUA: Noua purtătoare de cuvânt a preşedintelui Donald Trump şi-a preluat oficial funcţia

SUA: Noua purtătoare de cuvânt a preşedintelui Donald Trump şi-a preluat oficial funcţia

Kayleigh McEnany a anunţat miercuri că a preluat funcţia de purtătoare de cuvânt a preşedintelui Donald Trump, ale cărui relaţii foarte proaste cu presa sunt exacerbate de pandemia de coronavirus, potrivit France Presse.

"Sunt onorată să mă alătur Casei Albe în calitate de purtătoare de cuvânt a preşedintelui Trump", a anunţat ea pe Twitter.

"Aştept cu nerăbdare să conectez poporul american cu programul lui Donald Trump şi să fac cunoscute succesele istorice ale administraţiei sale", a adăugat ea.

Ea o înlocuieşte pe Stephanie Grisham, 43 de ani, demisă în 7 aprilie, după ce ocupase timp de doar nouă luni prestigiosul post de "Press Secretary". Fapt rar, ea nu a participat la nicio întâlnire cu presa la Casa Albă, în timp ce Donald Trump şi-a înmulţit intervenţiile de la debutul pandemiei.

Kayleigh McEnany, de 31 de ani, este al patrulea purtător de cuvânt al miliardarului american de la învestitura sa, după Stephanie Grisham, Sarah Sanders şi Sean Spicer.

Ea a fost până în prezent purtătoare de cuvânt a campaniei 2020 pentru realegerea fostului magnat imobiliar din New York. Licenţiată a universităţilor Georgetown şi Harvard, Kayleigh McEnany fusese numită în 2017 purtătoare de cuvânt a Partidului Republican, după ce lucrase în calitate de comentator la canalele de televiziune Fox şi CNN.

Kayleigh McEnany a fost criticată în trecut pentru că acreditase o teorie a conspiraţiei susţinută de Trump, potrivit căreia fostul preşedinte democrat Barack Obama nu se născuse în SUA, minciună considerată rasistă de o parte a opiniei publice.

De asemenea, ea a minimalizat impactul COVID-19, declarând în februarie că nu ar vedea "boli precum coronavirusul" pe teritoriul american.

De atunci, SUA au devenit ţara cea mai afectată de COVID-19, cu peste 600.000 de cazuri pozitive înregistrate şi cel puţin 26.000 de morţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...