„SUA nu se tem de Rusia în Ucraina, ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală”

„SUA nu se tem de Rusia în Ucraina, ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală”

Expertul militar ucrainean Oleg Zdanov consideră că strategia SUA în ceea ce privește războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina este nu de a înfrânge Rusia rapid, și de a epuiza treptat regimul de la Moscova.

Într-o analiză privind războiul, făcută pe canalul său de YouTube, expertul militar subliniază că SUA pun accent pe schimbarea regimului politic de la Moscova și de aceea nu au ca interes major ca Ucraina să învingă imediat Rusia.

În opinia sa, Washingtonul ”prelungește victoria Ucrainei” din considerente politice.

Zdanov a adus în discuție și alegerile pentru Congresul SUA, care vor avea loc în noiembrie, în care democrații președintelui Joe Biden se află într-o postură dificilă. Potrivit acestuia, democrații vor fi nevoiți să arate că sunt capabili să rezolve problemele internaționale.

Prin această strategie, mai spune expertul militar, Federația Rusă continuă să reprezinte principala amenințare la adresa NATO. În opinia sa, fără o amenințare serioasă la adresa Alianței, SUA nu ar putea continua să domine Europa.

Astfel, SUA au interesul ca Rusia să reprezintă o amenințare militară majoră în special pentru Uniunea Europeană, potrivit defenseromania.ro

Oleg Zdanov mai crede că, în cazul unei înfrângeri militare majore, Federația Rusă se va prăbuși rapid și nimeni nu știe cine va acoperi vidul de putere și va avea acces la arsenalul nuclear.

”Însă, până în noiembrie, SUA vor avea nevoie de o victorie”, a mai adăugat în analiza sa expertul militar ucrainean.

”SUA nu se tem de Rusia, ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală”, care nu-și dă seama că apa e încălzită treptat până ajunge la punctul de fierbere, a concluzionat Oleg Zdanov.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…