„SUA nu se tem de Rusia în Ucraina, ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală”

„SUA nu se tem de Rusia în Ucraina, ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală”

Expertul militar ucrainean Oleg Zdanov consideră că strategia SUA în ceea ce privește războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina este nu de a înfrânge Rusia rapid, și de a epuiza treptat regimul de la Moscova.

Într-o analiză privind războiul, făcută pe canalul său de YouTube, expertul militar subliniază că SUA pun accent pe schimbarea regimului politic de la Moscova și de aceea nu au ca interes major ca Ucraina să învingă imediat Rusia.

În opinia sa, Washingtonul ”prelungește victoria Ucrainei” din considerente politice.

Zdanov a adus în discuție și alegerile pentru Congresul SUA, care vor avea loc în noiembrie, în care democrații președintelui Joe Biden se află într-o postură dificilă. Potrivit acestuia, democrații vor fi nevoiți să arate că sunt capabili să rezolve problemele internaționale.

Prin această strategie, mai spune expertul militar, Federația Rusă continuă să reprezinte principala amenințare la adresa NATO. În opinia sa, fără o amenințare serioasă la adresa Alianței, SUA nu ar putea continua să domine Europa.

Astfel, SUA au interesul ca Rusia să reprezintă o amenințare militară majoră în special pentru Uniunea Europeană, potrivit defenseromania.ro

Oleg Zdanov mai crede că, în cazul unei înfrângeri militare majore, Federația Rusă se va prăbuși rapid și nimeni nu știe cine va acoperi vidul de putere și va avea acces la arsenalul nuclear.

”Însă, până în noiembrie, SUA vor avea nevoie de o victorie”, a mai adăugat în analiza sa expertul militar ucrainean.

”SUA nu se tem de Rusia, ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală”, care nu-și dă seama că apa e încălzită treptat până ajunge la punctul de fierbere, a concluzionat Oleg Zdanov.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei