SUA: Preşedintele Trump a ordonat coborârea drapelelor în bernă, după atacul de la Capital Gazette

SUA: Preşedintele Trump a ordonat coborârea drapelelor în bernă, după atacul de la Capital Gazette

 Preşedintele american Donald Trump a ordonat ca drapelele de la Casa Albă şi de la toate instituţiile publice, ambasadele şi facilităţile militare ale SUA să fie coborâte marţi în bernă în semn de omagiu pentru cei cinci angajaţi ai publicaţiei Capital Gazette din Maryland împuşcaţi mortal săptămâna trecută, relatează dpa.

"Ţara noastră împărtăşeşte suferinţa celor afectaţi de atacul de la ziarul Capital Gazette din Annapolis, Maryland", se arată într-un comunicat al preşedintelui, în care se adaugă că steagurile vor fi coborâte în bernă "ca semn al respectului solemn pentru victimele acestui îngrozitor act de violenţă".

Patru ziarişti şi un asistent de vânzări au fost ucişi în redacţia ziarului de un individ care a deschis focul asupra lor, supărat, se pare, după publicarea unui articol ce dezvăluia că a hărţuit o femeie în 2011.

În pofida tragediei, ziarul a continuat să apară, pe fondul unui val de solidaritate din întreaga Americă.

Primarul din Annapolis, Gavin Buckley, a afirmat luni că Donald Trump a refuzat coborârea drapelelor în bernă. Într-un interviu acordat Capital Gazette, Buckley a calificat incidentul drept un "atac asupra presei".

Donald Trump lansează frecvent critici împotriva media şi susţine despre publicaţiile care nu-i sunt pe plan că promovează "fake news", numindu-le "duşmani ai poporului". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040