SUA: Procurorul special cere documente Casei Albe

SUA: Procurorul special cere documente Casei Albe

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat să ancheteze asupra acțiunilor Rusiei în timpul ultimei campanii prezidențiale americane, a cerut Casei Albe să prezinte documente referitoare la actual mandat al lui Donald Trump, a informat miercuri cotidianul New York Times, citat de AFP.

Procurorul general se interesează în special de circumstanțele care au dus la demiterea primului consilier prezidențial pe probeleme de securitate națională, Michael Flynn, și a directorului FBI James Comey, precum și la o întâlnire în Biroul Oval, în luna mai, între președintele american, ministrul rus de externe și ambasadorul rus la Washington.

Robert Mueller, un fost director al FBI numit în mai să conducă ancheta legată de Rusia într-o independență mai mare decât un procuror normal, a mai adresat Casei Albe cereri de documente pentru mai mulți responsabili ai executivului.

Printre diferitele axe de investigație, el încearcă să stabilească existența unei înțelegeri secrete între Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump, precum și o eventuală tentativă din partea președintelui de a obstrucționa justiția atunci când l-a demis pe James Comey în luna mai.

Donald Trump și-a exprimat public iritarea în privința lui James Comey din cauza anchetei ruse care, inițial era condusă de FBI. În mai, președintele american le-a spus rușilor că demiterea acestuia a permis să scadă "presiunea" asupra persoanei sale, potrivit cotidianului New York Times.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…