SUA: Robert De Niro laudă rolul presei în faţa minciunilor şi atacurilor lui Trump

SUA: Robert De Niro laudă rolul presei în faţa minciunilor şi atacurilor lui Trump

Actorul american Robert De Niro a apreciat miercuri rolul presei şi a lăudat insistenţa cu care aceasta urmăreşte să scoată la lumină adevărul într-un moment în care "liderii politici încearcă să îl ascundă", o referire clară la preşedintele Donald Trump, informează EFE.

"În zilele noastre, meseria voastră importantă este să vă aflaţi mereu în prima linie a aflării adevărului, pe care liderii noştri politici încearcă să îl ascundă", a declarat actorul american într-o întâlnire cu jurnaliştii, cu ocazia prezentării Festivalului de film Tribeca, la crearea căruia a participat şi care s-a deschis miercuri la New York.

"Vorbeşte de ştiri false, vă numeşte duşmani ai poporului şi incită la violenţă împotriva voastră şi voi nu vă lăsaţi intimidaţi, aşa că vă mulţumesc", a spus De Niro, referindu-se la atacurile constante ale lui Donald Trump la adresa presei, pe care actorul l-a criticat mereu în mod deschis.

De Niro a comparat, de asemenea, activitatea reporterilor cu ceea ce îşi propune festivalul său de film, deoarece ambele "se ocupă cu relatarea unor poveşti adevărate".

Actorul, născut în New York, este una dintre personalităţile publice care l-a criticat cel mai mult pe Trump. Recent, el l-a numit pe şeful statului american un " wannabe gangster" (gangster aspirant) într-un interviu acordat unui cunoscut program de televiziune.

Anterior, el a interzis intrarea acestuia în restaurantele sale, iar la gala premiilor Tony de anul trecut şi-a început discursul cu "Să vă spun ceva: la dracu cu Trump", exprimare care a ridicat în picioare o bună parte din audienţă.

În cadrul festivalului de film Tribeca, conceput în 2002 pentru a încuraja reconstrucţia creativă a oraşului după atentatele de la 11 septembrie, vor fi proiectate anul acesta, la cea de-a 18-a ediţie, peste 100 de filme de lung metraj din întreaga lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Mi-e scârbă de mine că de doi ani o duc rău cu ea”

2 O notă confidențială a spionajului francez care dă de gândit

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO „Tata nu mai vorbește cu mine” / Diana Șoșoacă, repudiată și de propriul tată, plus alte amănunte

5 Foarte interesant! / Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov și ce spune despre moartea lui Navalnîi