SUA: Şapte persoane, împuşcate la Louisville în proteste contra uciderii unei femei afro-americane

SUA: Şapte persoane, împuşcate la Louisville în proteste contra uciderii unei femei afro-americane

Şapte persoane au fost împuşcate, dintre care una este în stare critică, în timpul unor proteste la Louisville (statul Kentucky) organizate după uciderea unei femei afro-americane, Breonna Taylor, împuşcată mortal în apartamentul său în luna martie, a anunţat vineri poliţia, potrivit Reuters.

Situaţia ''rămâne volatilă şi continuă să evolueze'' în centrul oraşului, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei metropolitane din Louisville, Lamont Washington, într-o declaraţie difuzată pe e-mail.

Poliţia a afirmat că nu a deschis focul în timpul incidentelor, dar că a operat mai multe arestări.

Joi seara, primarul oraşului Louisville, Greg Fischer, a distribuit pe contul său de Twitter un mesaj al mamei Breonnei Taylor în care li se cere protestatarilor să fie paşnici. ''Cum era de aşteptat, emoţiile sunt mari'', a scris el în postare.

Separat, în oraşul american Minneapolis au izbucnit în ultimele zile proteste violente în urma morţii lui George Floyd, un afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât, în pofida apelurilor lui Floyd că nu putea să respire. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...