SUA: Scurgeri de informaţii în presă potrivit cărora Trump ar fi fost sfătuit să nu îl felicite pe Putin în cadrul convorbirii lor

SUA: Scurgeri de informaţii în presă potrivit cărora Trump ar fi fost sfătuit să nu îl felicite pe Putin în cadrul convorbirii lor

Casa Albă încerca miercuri să îl identifice pe autorul unor stânjenitoare scurgeri de informaţii în presă potrivit cărora consilierii lui Donald Trump i-ar fi cerut, în zadar, să nu îl felicite pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în funcţie, relatează AFP.

Potrivit cotidianului The Washington Post, preşedintele american l-a felicitat marţi la telefon pe omologul său rus, în pofida unor avertizări din partea consilierilor săi, inclusiv a unei note ce indica explicit, cu majuscule, ''A NU-L FELICITA'' (pe Putin).

Scandalul iese cu atât mai mult în relief cu cât climatul este deosebit de tensionat la Casa Albă, unde domneşte o atmosferă de suspiciune după valul de plecări şi demiteri din ultimele luni.

Un responsabil american a declarat pentru AFP că se fac eforturi pentru identificarea autorului scurgerilor de informaţii, în timp ce un alt responsabil a sugerat o astfel de faptă ar putea fi ilegală dacă documentele în cauză sunt clasificate.

''L-am felicitat pentru victoria sa electorală'', a povestit Trump marţi după-amiază din Biroul Oval, evocând convorbirea sa telefonică matinală cu Putin. Subliniind faptul că a fost ''o conversaţie foarte bună'', Trump a avansat ideea unei posibile viitoare întâlniri cu Putin.

AFP comentează că atitudinea lui Trump faţă de Putin este atent urmărită de la sosirea sa la putere, în contextul unei anchete a procurorului special Robert Mueller, care încearcă să stabilească dacă a existat o complicitate între Moscova şi echipa magnatului imobiliar în timpul campaniei prezidenţiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...