SUA: Şeful comisiei juridice a Senatului spune că va ancheta dezvăluirile privind Ucraina şi îl invită pe Giuliani să depună mărturie

SUA: Şeful comisiei juridice a Senatului spune că va ancheta dezvăluirile privind Ucraina şi îl invită pe Giuliani să depună mărturie

Preşedintele republican al Comisiei Juridice a Senatului SUA a deschis marţi calea către o investigaţie a acestui for legislativ asupra afirmaţiilor nedovedite privind Ucraina ale avocatului personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, invitându-l să depună mărturie, relatează Reuters.

"A venit timpul ca Senatul să efectueze o investigaţie privind corupţia şi ale acţiuni inadecvate care implică Ucraina", a afirmat senatorul Lindsey Graham pe Twitter , menţionând în mod specific concedierea fostului procuror general al Ucrainei Viktor Şokin.

Giuliani şi acuzaţiile sale nedovedite sunt esenţiale pentru ancheta democraţilor din Camera Reprezentanţilor în vederea destituirii preşedintelui SUA, pe baza unei convorbiri telefonice din 25 iulie. În cadrul dialogului respectiv, preşedintele Trump a făcut presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-i ancheta pe posibilul candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden, şi pe fiul acestuia, Hunter.

Graham, senator republican din statul Carolina de Sud şi un apropiat al lui Trump, nu a menţionat nicio dată pentru o eventuală audiere a lui Giuliani sau pentru alte eventuale audieri publice în dosar.

Giuliani, fost primar al oraşului New York, nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia.

Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, care conduce ancheta pentru destituire, l-a citat pe Giuliani pentru a furniza documente pe 30 septembrie. El şi alţii au afirmat fără a aduce dovezi că Joe Biden a obţinut, în timp ce era vicepreşedinte al SUA, destituirea unui procuror din Ucraina pentru a opri o investigaţie asupra unei companii ucrainene de gaz în managementul căreia a fost implicat Hunter Biden între 2014 şi 2018.

Fostul vicepreşedinte a respins acuzaţiile şi nu au fost prezentate dovezi pentru a le sprijini, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?