SUA şi Regatul Unit, sancţiuni pentru încă 11 membri ai grupării de hackeri ruşi Trickbot

SUA şi Regatul Unit, sancţiuni pentru încă 11 membri ai grupării de hackeri ruşi Trickbot

Departamentul Trezoreriei de la Washington a anunţat joi că Statele Unite şi Regatul Unit au aplicat sancţiuni pentru încă 11 membri ai grupării de hackeri ruşi cunoscute sub numele de Trickbot. Împotriva a nouă suspecţi cu legături cu grupul respectiv au fost formulate acuzații penale.

Sancțiuni pentru hackerii rusi Trickbot FOTO Shutterstock

Cele două ţări sancţionaseră din februarie şapte hackeri cu roluri importante din acelaşi grup suspectat de atacuri informatice asupra unor spitale, în timpul pandemiei de COVID, precum şi asupra guvernului SUA şi a unor companii americane.

Trezoreria a precizat că sancţiunile vizează „actori-cheie implicaţi în conducerea grupului Trickbot şi în achiziţii pentru acesta”, arată Agerpres.

Reuters menţionează că sancţiunile sunt în bună măsură simbolice , deoarece Rusia este deja supusă unor astfel de măsuri, iar hackerii ruşi evită în general Statele Unite şi Regatul Unit. Unii oficiali au declarat însă în trecut că după ce sunt sancţionaţi, hackerii au dificultăţi mai mari la spălarea de bani .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?