SUA: Ted Cruz îl sprijină pe Donald Trump în cele din urmă

SUA: Ted Cruz îl sprijină pe Donald Trump în cele din urmă

Republicanul Ted Cruz, fost adversar al lui Donald Trump la alegerile primare americane, i-a oferit vineri sprijinul, la două luni după ce l-a umilit public la Convenția națională republicană, transmite AFP.

"După mai multe luni de reflecție atentă, de rugăciuni și examene de conștiință, am decis că în ziua alegerilor (prezidențiale de la 8 noiembrie) voi vota pentru candidatul republican Donald Trump", a anunțat pe Facebook Ted Cruz, senator ultraconservator de Texas.

Donald Trump s-a declarat "profund onorat", afirmând într-un comunicat de trei rânduri că Ted Cruz a fost un adversar "strălucitor".

Ted Cruz, 45 de ani, al cărui mandat se încheie în 2018, o oferit două motive pentru decizia sa: promisiunea făcută anul trecut de a susține candidatul desemnat de partidul republican și hotărârea de a împiedica alegerea lui Hillary Clinton.

"Chiar dacă am avut dezacorduri importante în anumite domenii cu candidatul nostru desemnat, Hillary Clinton este complet inacceptabilă", a scris el.

"Conștiința îmi spune că trebuie să fac totul pentru a opri asta", a adăugat senatorul, prezentând punctele care îl opun candidatei democrate la Casa Albă.

La 20 iulie, Ted Cruz l-a criticat în public pe Donald Trump, cerându-le republicanilor prezența la Convenția națională de la Cleveland să voteze "potrivit propriei conștiințe". Pentru aceasta, el a fost huiduit copios de delegații republicani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...