SUA: Ted Cruz îl sprijină pe Donald Trump în cele din urmă

Republicanul Ted Cruz, fost adversar al lui Donald Trump la alegerile primare americane, i-a oferit vineri sprijinul, la două luni după ce l-a umilit public la Convenția națională republicană, transmite AFP.

"După mai multe luni de reflecție atentă, de rugăciuni și examene de conștiință, am decis că în ziua alegerilor (prezidențiale de la 8 noiembrie) voi vota pentru candidatul republican Donald Trump", a anunțat pe Facebook Ted Cruz, senator ultraconservator de Texas.

Donald Trump s-a declarat "profund onorat", afirmând într-un comunicat de trei rânduri că Ted Cruz a fost un adversar "strălucitor".

Ted Cruz, 45 de ani, al cărui mandat se încheie în 2018, o oferit două motive pentru decizia sa: promisiunea făcută anul trecut de a susține candidatul desemnat de partidul republican și hotărârea de a împiedica alegerea lui Hillary Clinton.

"Chiar dacă am avut dezacorduri importante în anumite domenii cu candidatul nostru desemnat, Hillary Clinton este complet inacceptabilă", a scris el.

"Conștiința îmi spune că trebuie să fac totul pentru a opri asta", a adăugat senatorul, prezentând punctele care îl opun candidatei democrate la Casa Albă.

La 20 iulie, Ted Cruz l-a criticat în public pe Donald Trump, cerându-le republicanilor prezența la Convenția națională de la Cleveland să voteze "potrivit propriei conștiințe". Pentru aceasta, el a fost huiduit copios de delegații republicani.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…