SUA: Ted Cruz îl sprijină pe Donald Trump în cele din urmă

SUA: Ted Cruz îl sprijină pe Donald Trump în cele din urmă

Republicanul Ted Cruz, fost adversar al lui Donald Trump la alegerile primare americane, i-a oferit vineri sprijinul, la două luni după ce l-a umilit public la Convenția națională republicană, transmite AFP.

"După mai multe luni de reflecție atentă, de rugăciuni și examene de conștiință, am decis că în ziua alegerilor (prezidențiale de la 8 noiembrie) voi vota pentru candidatul republican Donald Trump", a anunțat pe Facebook Ted Cruz, senator ultraconservator de Texas.

Donald Trump s-a declarat "profund onorat", afirmând într-un comunicat de trei rânduri că Ted Cruz a fost un adversar "strălucitor".

Ted Cruz, 45 de ani, al cărui mandat se încheie în 2018, o oferit două motive pentru decizia sa: promisiunea făcută anul trecut de a susține candidatul desemnat de partidul republican și hotărârea de a împiedica alegerea lui Hillary Clinton.

"Chiar dacă am avut dezacorduri importante în anumite domenii cu candidatul nostru desemnat, Hillary Clinton este complet inacceptabilă", a scris el.

"Conștiința îmi spune că trebuie să fac totul pentru a opri asta", a adăugat senatorul, prezentând punctele care îl opun candidatei democrate la Casa Albă.

La 20 iulie, Ted Cruz l-a criticat în public pe Donald Trump, cerându-le republicanilor prezența la Convenția națională de la Cleveland să voteze "potrivit propriei conștiințe". Pentru aceasta, el a fost huiduit copios de delegații republicani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

3 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …