SUA: Tillerson folosea, pe când era la Exxon, o altă identitate online pentru a comunica despre schimbările climatice

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, folosea, în perioada când se afla la conducerea companiei Exxon, o adresă de e-mail sub un nume fals de pe care trimitea și unde primea informații despre schimbările climatice și alte subiecte, a anunțat luni procurorul general al New York-ului, Eric Schneiderman, potrivit Reuters.

Rex Tillerson

Biroul procuraturii a descoperit că Tillerson folosea pseudonimul "Wayne Tracker" în comunicarea de pe acea adresă de e-mail, în perioada 2008-2015.

Scheniderman îl anchetează pe Tillerson pentru a stabili dacă i-a indus în eroare pe acționari, dar și pe membrii publicului, în legătură cu schimbările climatice. Informațiile obținute până acum i-au fost transmise luni unui judecător care va decide în acest caz.

Eric Schneiderman

"Adresa de mail Wayne.Tracker@exxonmobil.com face parte din sistemul de corespondență electronică al companiei și a fost creată în vederea unei comunicări sigure și rapide între anumiți oficiali de rang înalt din cadrul companiei și fostul președinte Tillerson, pe diverse teme de afaceri", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Exxon, Alan Jeffers.

Jeffers a adăugat că firma le-a oferit anchetatorilor o documentație de 2,5 milioane de pagini și că va răspunde în justiție acuzațiilor care i se aduc.

Procuratura dorește să clarifice de ce nu i-au fost puse la dispoziție documente transmise prin intermediul adresei folosite în trecut de Tillerson, precum și prin alte 34 de adrese ale unor oficiali și membri ai consiliului de conducere.

De asemenea, anchetatorii vor ca judecătorul să le impună celor de la Exxon să dezvăluie dacă Tillerson folosea și alte adrese de e-mail, tot sub nume alternative.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

4 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …