SUA: Trei americani acuzaţi de susţinere a grupării SI, arestaţi pe un aeroport din Michigan

SUA: Trei americani acuzaţi de susţinere a grupării SI, arestaţi pe un aeroport din Michigan

Trei americani de origine kenyană au fost acuzaţi de conspiraţie în vederea susţinerii grupării Statul Islamic (SI), după ce au fost arestaţi pe un aeroport din Michigan (nordul SUA), potrivit unui document judiciar depus marţi la o instanţă federală, relatează AFP.

Cei trei bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, aparţinând aceleiaşi familii, sunt acuzaţi că au făcut înregistrări video în care jurau credinţă Statului Islamic şi menţionau un posibil atac în Statele Unite dacă unul dintre ei ar fi fost împiedicat să călătorească pentru a se alătura grupului jihadist.

Agenţi ai poliţiei federale, care acţionau sub acoperire, au fost însărcinaţi să îi contacteze şi FBI-ul a obţinut autorizaţia de a le monitoriza activitatea pe reţelele sociale, conform acestui document.

Ei au fost arestaţi luni pe aeroportul Gerald Ford, în oraşul Grand Rapids, statul Michigan.

Cei trei bărbaţi care trăiesc în Lansing, născuţi în Kenya şi naturalizaţi americani, riscă până la 20 de ani de închisoare, a precizat Ministerul american de Justiţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria