SUA: Trump îi acuză de democraţii ''necinstiţi şi corupţi'' pentru ''teribilul supliciu'' al procesului de destituire din Congres

SUA: Trump îi acuză de democraţii ''necinstiţi şi corupţi'' pentru ''teribilul supliciu'' al procesului de destituire din Congres

Preşedintele american Donald Trump, confruntat cu o campanie turbulentă de realegere şi cu posibile alte anchete în Congres, i-a numit joi pe democraţii care au încercat destituirea sa 'necinstiţi şi corupţi', şi i-a acuzat pe unii dintre adversari săi politici că invocă credinţa religioasă pentru a-şi justifica acţiuni greşite, transmit Reuters şi AFP.

Declaraţiile lui Trump, făcute la Micul Dejun cu rugăciune, eveniment tradiţional la Washington, au fost primele în public de când Senatul l-a achitat în urmă cu o zi, în procesul de destituire, de acuzaţiile aduse de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi.

'Aşa cum ştie toată lumea, familia mea, marea noastră ţară şi preşedintele vostru au fost puşi să treacă printr-un teribil supliciu de unii oameni foarte necinstiţi şi corupţi', a spus Trump după ce a primit ovaţii îndelungi.

'Ei au făcut tot posibilul să ne distrugă - şi, prin aceasta, au rănit foarte rău naţiunea noastră. Ei ştiu că ceea ce fac este greşit, dar se pun pe ei înşişi mult înaintea măreţei noastre ţări', a mai afirmat preşedintele.

Donald Trump, care candidează pentru realegere pe 3 noiembrie, beneficiază de un sprijin puternic din partea creştinilor evanghelici şi a catolicilor conservatori.

El i-a acuzat pe unii dintre adversarii săi că şi-au invocat credinţa religioasă în timpul bătăliei din Congres. Trump nu a menţionat totuşi niciun nume în mod direct.

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, o catolică, care a iniţiat în septembrie ancheta în vederea destituirii lui Trump, a declarat în decembrie că nu îl urăşte pe acesta şi că se roagă pentru el.

Senatorul republican Mitt Romney, un mormon, a invocat credinţa religioasă atunci când a votat miercuri pentru demiterea lui Trump pentru abuz de putere.

Niciun democrat nu a votat pentru achitare.

'Nu-mi plac oamenii care îşi folosesc credinţa ca justificare pentru a face ceea ce ei ştiu că este greşit. Nu-mi plac nici oamenii care spun 'Mă rog pentru tine', atunci când ştiu că nu este aşa', a mai spus Trump.

La intrarea în sală, preşedintele zâmbea şi ţinea în mână un exemplar din USA Today care titra cu litere mari 'ACHITAT'. El a evitat să o salute pe Nancy Pelosi.

Donald Trump urmează să facă joi, la prânz (17.00 GMT), o declaraţie publică de la Casa Albă cu privire la achitarea sa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”