SUA: Trump spune că majorarea bugetului Apărării va fi acoperită din creșterea economică și din reduceri în alte domenii

SUA: Trump spune că majorarea bugetului Apărării va fi acoperită din creșterea economică și din reduceri în alte domenii

Președintele american Donald Trump și-a exprimat convingerea că suplimentarea cu 54 de miliarde de dolari pe care a propus-o pentru bugetul Apărării va fi compensată printr-o economie mai puternică, precum și prin reduceri de cheltuieli în alte domenii, transmite Reuters.

"Cred că banii vor veni dintr-o economie întărită", a spus Trump într-un interviu pentru Fox News transmis marți, cu câteva ore înainte de un discurs pe care îl va susține în Congres.

"Dacă ne uităm la cifre, vedem că probabil creșterea PIB este de puțin peste 1%, dacă putem ajunge la 3% sau poate la mai mult, vom avea un cu totul alt context. Este un cu totul alt context", a declarat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a promis luni o creștere substanțială a bugetului destinat Apărării.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat ulterior că majorarea va fi de 54 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă o creștere de aproximativ 9% față de bugetul de anul trecut.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!