SUA: Trump spune că votul pentru destituirea sa este ''trist'' şi că nu l-ar deranja o procedură lungă

SUA: Trump spune că votul pentru destituirea sa este ''trist'' şi că nu l-ar deranja o procedură lungă

Preşedintele american Donald Trump a respins vineri procedura de punere sub acuzare şi de destituire împotriva sa ca fiind o "farsă" şi a spus că nu l-ar deranja un proces lung în Senatul SUA, precizând totodată că i-ar plăcea să îl vadă pe avertizorul de integritate a cărui plângere i-a făcut pe democraţi să lanseze investigaţia, relatează Reuters.

Vorbind cu presa la Casa Albă după ce Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a aprobat cele două capete de acuzare împotriva sa în cadrul procedurii de impeachment, respectiv abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului, Trump a spus că procesul este o "păcăleală" şi că democraţii trivializează o astfel de procedură.

"Este un lucru foarte trist pentru ţara noastră, dar pare să fie foarte bun pentru mine din punct de vedere politic", a declarat Trump, adăugând că procentele sale din sondaje au crescut.

"Procedura de impeachment este o farsă. O păcăleală", a spus el.

Preşedintele a mai afirmat că este deschis la atât la o procedură scurt, cât şi la una lungă în Senat, care ar urma să organizeze un proces în ianuarie.

"Fac ce vreau. Aşa că poate să fie lungă sau scurtă. Nu mă deranjează un procedură lungă, pentru că aş vrea să îl văd pe informator, care este un escroc", a declarat Trump.

Preşedintele, care a afirmat în mod repetat că nu a făcut nimic rău în convorbirea din iulie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în care a presat Ucraina să îl investigheze pe fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, a mai spus că folosirea procedurii de impeachment împotriva sa nu este bine pentru Statele Unite.

"Nu s-a făcut nimic rău. Să foloseşti puterea procedurii de impeachment pentru o absurditate ca asta este o ruşine pentru această ţară", a afirmat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina