SUA: Un candidat homosexual la Casa Albă este 'formidabil', consideră Donald Trump

Donald Trump consideră "formidabil" faptul că unul dintre candidaţii din alegerile prezidenţiale din SUA, pretendentul la învestitura democraţilor Pete Buttigieg, este homosexual declarat, informează vineri AFP.

Necunoscut în urmă cu numai câteva săptămâni, primarul localităţii South Bend din statul Indiana se află acum pe primele locuri printre cei circa 20 de candidaţi în alegerile primare democrate. La 37 de ani, Pete Buttigieg este de asemenea primul candidat de prim plan pentru Casa Albă care şi-a declarat deschis homosexualitatea.

"Cred că este foarte bine", a declarat preşedintele american la postul Fox News, potrivit unor fragmente dintr-un interviu ce va fi difuzat duminică. "Cred că este formidabil. Cred că unele persoane ar putea să aibă probleme cu asta. Însă eu nu am absolut nicio problemă cu asta. Eu cred că este bine", a continuat preşedintele republican, în aceste fragmente difuzate de Fox joi.

Dacă Pete Buttigieg ar ajunge să se instaleze la Casa Albă - ipoteză încă foarte îndepărtată - soţul lui ar deveni atunci primul "First Gentleman".

Însă, indiferent dacă fostul militar va câştiga sau nu alegerile primare democrate şi va reprezenta culorile partidului său în bătălia electorală cu Donald Trump în 2020, el formează deja cu soţul său Chasten cuplul gay cel mai cunoscut în SUA.

Donald Trump, al cărui soclu electoral, de dreapta, se opune uneori căsătoriilor homosexuale, a trimis în ultimii ani semnale contradictorii cu privire la drepturile comunităţii LGBTQ.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă