SUA: Un congresman republican acuzat de hărțuire sexuală a fost găsit mort; 'probabil sinucidere', potrivit autorităților

SUA: Un congresman republican acuzat de hărțuire sexuală a fost găsit mort; 'probabil sinucidere', potrivit autorităților

Un congresman republican din Kentucky, acuzat de violențe sexuale la adresa unei adolescente, a fost găsit miercuri mort, împușcat în cap, 'probabil o sinucidere', potrivit autorităților, au anunțat mass-media locale, informează AFP.

Dan Johnson, un pastor evanghelic controversat, postase anterior o dezmințire pe contul său de Facebook la informațiile avansate de un organism local de anchetă, Kentucky Center for Investigative Reporting, difuzate de postul public de radio din Kentucky.

'Acuzațiile (...) sunt false. Dumnezeu și doar Dumnezeu știe adevărul', a notat între altele Dan Johnson, citat de Louisville Courier-Journal.

Ulterior, această postare a fost ștearsă, însă ea a atras atenția autorităților, care l-au găsit pe Dan Johnson, împușcat în cap, lângă un pod, a anunțat pentru presă medicul legist al comitatului Bullitt, David Bullings. Decesul lui a rezultat în urma unui 'probabil suicid', a adăugat el.

Potrivit EFE, marți, Johnson susținuse o conferință de presă din amvonul bisericii sale din Louisville, negând acuzațiile de hărțuire sexuală și susținând că acestea fac parte dintr-o campanie națională de înlăturare din posturile lor a elementelor mai conservatoare din rândul republicanilor.

Parlamentarul era acuzat de o femeie că a agresat-o sexual în timpul unei petreceri de Revelion în 2012, când ea avea doar 17 ani.

Clasa politică a transmis mai multe mesajele de condoleanțe, inclusiv guvernatorul acestui stat, Matt Bevin, și senatorul Rand Paul.

Acest deces a survenit în toiul unei serii întregi de dezvăluiri privind cazuri de hărțuire sexuală în SUA, care vizează atât personalități din showbiz, cât și din presă, modă sau lumea politică.

EFE amintește că Johnson fusese ales în Camera Reprezentanților în 2016 din partea Partidului Republican. În timpul campaniei sale electorale, Johnson l-a comparat pe președintele democrat de atunci, Barack Obama, și pe soția sa, Michelle, cu niște maimuțe.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…