SUA: Vicepreşedintele Mike Pence spune că atacurile lui Obama la adresa lui Trump sunt "foarte dezamăgitoare"

SUA: Vicepreşedintele Mike Pence spune că atacurile lui Obama la adresa lui Trump sunt "foarte dezamăgitoare"

Vicepreşedintele american Mike Pence l-a criticat duminică pe Barack Obama pentru că a revenit la discursul de campanie şi pentru că "a devenit atât de politic", după ce fostul preşedinte democrat l-a atacat pe Donald Trump, relatează Xinhua.

"A fost foarte dezamăgitor să îl văd pe preşedintele Obama că încalcă tradiţia foştilor preşedinţi şi devine atât de politic şi foloseşte acelaşi argument epuizat pe care el şi liberalii îl invocă de opt ani", a spus Pence într-un interviu pentru Fox News Sunday.

"Adevărul este că poporul american a respins în 2016 politica şi conducerea lui Barack Obama atunci când l-a ales preşedinte pe Donald Trump", a mai declarat el.

Într-un discurs susţinut vineri la Universitatea din Illinois, Obama a lansat cele mai dure critice de până acum la adresa lui Trump, acuzându-l că are o atitudine prietenoasă faţă de Rusia, că îi încurajează pe naţionalişti şi că polarizează naţiunea.

"Se întâmplă să ajungeţi la maturitate" într-un context de regres, le-a spus Obama studenţilor. "Nu a început cu Donald Trump, el este un simptom, nu cauza. El doar capitalizează resentimentul pe care politicienii l-au răspândit mulţi ani", a declarat el.

Sâmbătă, la un eveniment de campanie pentru candidaţi democraţi pentru Congres, fostul preşedinte a spus că alegerile de la mijloc de mandat din noiembrie le vor oferi americanilor şansa "de a restabili ceva din sănătatea politicii noastre".

Trump a reacţionat la câteva ore după discursul de vineri al lui Obama: "Îmi pare rău, l-am urmărit, dar am adormit. Cred că este foarte bun pentru a adormi". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!