SUA/alegeri: Candidatul republican Carson nu mai vede "o cale înainte"

SUA/alegeri: Candidatul republican Carson nu mai vede "o cale înainte"

Candidatul prezidențial republican Ben Carson a declarat miercuri că nu mai vede "o cale politică înainte" în campania sa pentru Casa Albă în 2016, după rezultatele dezamăgitoare obținute în scrutinele ținute în ziua de Super Tuesday, relatează DPA, Reuters și AFP.  

Carson, un neurochirurg de culoare pensionat care nu a câștigat încă în niciunul din mai mult de o duzină de state americane unde au avut loc până în prezent alegeri primare, a anunțat că nu va participa la dezbaterea republicană de joi în orașul său natal Detroit.  El nu și-a suspendat oficial campania, notează Reuters.

Pentru scurt timp anul trecut, Carson a avut un avans în sondaje dar nu a reușit să obțină voturi.

"Am decis să nu particip la dezbaterea prezidențială republicană la Fox News mâine seară", a anunțat Ben Carson într-un comunicat. "Nu văd niciun mod politic de a continua, după rezultatele de la primare de aseară", a adăugat el, referindu-se la ziua de "super-marți" când au votat concomitent 12 state.

Campania lui Carson a atins apogeul în primele alegeri din Iowa luna trecută, când el a încercat să obțină sprijinul marelui bloc de alegători creștini conservatori ai acestui stat din centrul SUA. El a obținut un dezamăgitor loc patru și a acuzat campania senatorului Ted Cruz de răspândire de zvonuri false pentru a-i lua susținătorii, amintește DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...