SUA/alegeri primare: Ted Cruz învingător în Utah, iar Bernie Sanders în Idaho

SUA/alegeri primare: Ted Cruz învingător în Utah, iar Bernie Sanders în Idaho

Senatorul de Texas Ted Cruz l-a învins detașat pe Donald Trump în 'caucus'-ul din Utah, unul dintre cele două state americane în care s-au desfășurat marți alegeri primare în cursa pentru învestitura republicană, potrivit estimărilor posturilor de televiziune NBC și CNN. În același timp, senatorul de Vermont Bernie Sanders a câștigat alegerile din statul Idaho, potrivit CNN și The Washington Post.

Senatorul Ted Cruz a câștigat în Utah cu 70% din voturi, stat majoritar mormon în care alegătorii l-au dezavuat pe Donald Trump, care a terminat pe locul trei, în urma lui John Kasich, guvernatorul Ohio. Potrivit DPA, stilul impetuos al miliardarului, modul de viață luxos și faptul că a avut mai multe soții nu i-au atras prea mult sprijin în statul majoritar mormon.

Totuși, după ce a câștigat în Arizona, care acordă câștigătorului toți delegații, Donald Trump domină cursa republicană cu 741 de delegați, Ted Cruz e al doilea cu 461, iar John Kasich are 145.

Bernie Sanders conduce cu aproape 80% din voturi în statul Idaho, potrivit CNN și Washington Post, iar această victorie vine după cea din Utah, unde a reușit să câștige la fel de detașat în fața contracandidatei sale democrate. Diferența mare cu care a câștigat senatorul de Vermont în cele două state i-ar putea aduce în total mai mulți delegați decât rivalei sale, care a învins în statul Arizona, notează AFP.

'Această campanie merge bine pentru că generează multă energie și entuziasm', a declarat candidatul democrat într-un miting electoral de la San Diego, în California. El și-a justificat victoria, într-un comunicat, prin afluxul alegătorilor tineri și al membrilor clasei muncitoare.

Umătoarele scrutinuri sunt 'caucus'-urile democrate de sâmbătă din Alaska, Washington și Hawaii, urmând ca pe 5 aprilie să aibă loc alegeri primare în ambele partide, în statul Wisconsin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”