Submersibilul dispărut în Atlantic. Au fost detectate „zgomote subacvatice în zona de căutare”

Submersibilul dispărut în Atlantic. Au fost detectate „zgomote subacvatice în zona de căutare”

Echipele de căutare luptă contra cronometru pentru a găsi un submersibil care a dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului. La bord se aflau cinci persoane în momentul în care submersibilul a dispărut, după circa o oră și 45 de minute de la scufundare, relatează BBC.

Submersibilul poate transporta cinci persoane. Foto: OceanGate Expeditions

Conform Pazei de Coastă a SUA, persoanele de la bordul submersibilului mai dispuneau marți, 20 iunie, de circa 40 de ore de oxigen.

Operațiunea de salvare s-a extins. De asemenea, presa americană a anunțat că o aeronavă a detectat „bubuituri” la intervale de 30 de minute, provenind din zona în care a dispărut submersibilul, conform BBC.

Conform unui document al Guvernului SUA citat de Rolling Stone, cât și de CNN, „P8 (n.red aeronavă americană) a detectat bubuituri în zonă la fiecare 30 de minute. Patru ore mai târziu au fost desfășurate sonare suplimentare și s-au auzit în continuare bubuituri".

Paza de Coastă a SUA a transmis printr-o postare publicată pe Twitter că o aeronavă P-3 a interceptat „zgomote subacvatice în zona de căutare”.

Cele cinci persoane care se aflau la bordul submersibilului sunt: omul de afaceri britanic Hamish Harding , omul de afaceri britanic-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, exploratorul francez Paul-Henry Nargeoet și Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, firma care a organizat scufundarea.

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc marți după-amiaza, căpitanul Jamie Frederick, de la Paza de Coastă a SUA, a afirmat că echipajele „lucrează 24 de ore din 24” pentru a găsi submersibilul.

În plus, acesta a mai precizat că este vorba de o „căutare foarte complexă” pe o „distanță enormă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?