Suceava: Peste 100 de angajaţi şi beneficiari de la CRRN Costâna testaţi pozitiv la noul coronavirus

Suceava: Peste 100 de angajaţi şi beneficiari de la CRRN Costâna testaţi pozitiv la noul coronavirus

Peste o sută de angajaţi şi beneficiari de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) din Costâna au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se iau măsuri pentru izolarea acestora şi dezinfecţia tuturor locaţiilor, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Potrivit lui Daneliuc, DSP Suceava a comunicat că, dintre cei 103 angajaţi ai centrului testaţi, au fost identificaţi pozitiv 35, iar dintre cei 154 de beneficiari - 68.

În prezent, la CRRN Costâna sunt luate măsuri similare ca la CRRN Sasca Mică privind înlocuirea personalului diagnosticat pozitiv cu personalul aflat în izolare la domiciliu, separarea beneficiarilor pozitivi într-o altă locaţie, faţă de cei negativi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situaţiei, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecţia tuturor locaţiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecţie şi produse de igienă.

Angajaţii diagnosticaţi pozitiv sunt transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde vor fi internaţi pentru monitorizare şi tratament specific.

Daneliuc a informat, totodată, că la Centrul de Abilitare şi Reabilitare din Todireşti nicio persoană nu a avut fost testată pozitiv la SARS-CoV-2. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...