Suceava: Prioritatea SJU este asigurarea resursei umane de specialitate; în prezent funcţionează cu 50% din medici

Suceava: Prioritatea SJU este asigurarea resursei umane de specialitate; în prezent funcţionează cu 50% din medici

Prioritatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava este, în prezent, de asigurare a resursei umane de specialitate pentru funcţionarea în condiţii bune, a declarat, luni, managerul interimar al unităţii medicale, Anatolii Buzdugan, într-o şedinţă operativă iniţiată de prefectul Alexandru Moldovan.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, luni, de Prefectura Suceava se arată că, potrivit lui Buzdugan, asigurarea resursei umane de specialitate se poate face prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în prezent fiind asigurată prezenţa la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale şi 50% din infirmiere.

Totodată, trebuie asigurarea unui medic epidemiolog, având în vedere că fluxurile de intrare/ieşire COVID-19 sunt foarte aglomerate şi necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporară aplicată fiind aceea de decalare a programului.

Potrivit sursei citate, managerul SJU a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate în scopul preluării şi a altor patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate, din construcţii modulare.

Buzdugan a spus că este prioritară şi amenajarea compartimentului ATI de la Secţia de Boli Infecţioase, tot printr-o construcţie modulară.

Managerul interimar al SJU Suceava a subliniat că realizarea acestor investiţii ''ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activităţii unităţii medicale''.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Flutur, a solicitat în cadrul şedinţei de luni deschiderea traficului pe artera din faţa unităţii medicale, dar şi repornirea activităţilor economice, mai ales a celor specifice acestui sezon.

Potrivit sursei citate, directorul DSP Suceava, Manuela Trifan, precum şi managerul interimar al SJU Suceava au răspuns pozitiv la această solicitare, specificând că la momentul actual este posibil acest demers.

Totodată, prefectul, în calitate de preşedinte al CJSU, a solicitat puncte de vedere tehnice de la cele două entităţi, eventual cu propuneri alternative de asigurare a unei zone de protecţie din jurul SJU, urmând ca, după primirea acestora, în proxima şedinţă a CJSU să fie adoptată o hotărâre în acest sens. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…