Suceava: SJU - fără paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID, pentru a doua zi consecutiv

Suceava: SJU - fără paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID, pentru a doua zi consecutiv

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are niciun pat liber pentru pacienţi COVID la ATI, pentru a doua zi consecutiv, iar 86 de bolnavi cu această patologie prezintă forme severe şi grave.

Potrivit Prefecturii Suceava, din totalul celor 529 de pacienţi internaţi în SJU, 189 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 75 sunt în zona tampon şi 265 sunt cu afecţiuni non-COVID.

Din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 12 prezintă forme uşoare; 91 au forme medii de boală; 66 prezintă forme severe, iar 20 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, şase fiind ventilaţi neinvaziv şi cinci intubaţi.

SJU Suceava dispune, la această dată, de 328 paturi libere, dintre care 41 pentru pacienţi COVID, 177 în sectorul non-COVID şi 110 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienţii COVID, sunt 25 de ventilatoare libere, dintre care nouă pentru bolnavi COVID.

Spitalul Municipal Rădăuţi are internaţi 77 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 23 cu forme grave şi doi pacienţi în formă critică; la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt 34 de pacienţi COVID, dintre care trei cu forme grave; la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt 20 de pacienţi COVID, trei fiind cu forme grave; la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 26 de pacienţi COVID, iar la Spitalul Boli Cronice Siret este internat un pacient diagnosticat cu SARS-CoV-2.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu COVID-19, în judeţul Suceava, este de 347, iar totalul persoanelor suspecte de infecţie cu noul coronavirus este de 91.

În judeţ, numărul total de persoane testate până în prezent este de 96.683, în ultimele 24 de ore fiind testate 748 de persoane.

La această dată, în judeţul Suceava sunt în evoluţie 1.221 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?