Sudan: A fost anunţată componenţa consiliului militar de tranziţie, pe care Arabia Saudită îl sprijină politic şi material

Consiliul militar de tranziţie, care va conduce Sudanul după înlăturarea joi de la putere a preşedintelui Omar al-Bashir, a anunţat sâmbătă numele celor zece membri care îl compun, printre care un vice-preşedinte în persoana generalului Mohamed Hamdan Daqlo, comandantul unităţii speciale al Forţelor de sprijin rapid, informează EFE.

Hamdan Daqlo a fost învestit sâmbătă, după ce generalul Abdel Fattah al-Burhani a preluat funcţia de preşedinte al consiliului militar de tranziţie în cursul nopţii anterioare.

Noul şef al consiliului militar a dat asigurări sâmbătă că un guvern civil va fi format după consultări cu opoziţia şi a promis că perioada de tranziţie va dura maximum doi ani.

Al-Burhani s-a angajat de asemenea, într-un discurs transmis în direct la televiziunea de stat, să aducă în faţa justiţiei pe toţi cei care au ucis manifestanţi. El a mai anunţat ridicarea stării de asediu, eliberarea tuturor manifestanţilor arestaţi în ultimele săptămâni şi a promis "eliminarea rădăcinilor" regimului fostului preşedinte Omar al-Bashir.

Tot sâmbătă, Arabia Saudită a anunţat că sprijină paşii pe care şi-a propus să-i facă consiliul militar de tranziţie, precum şi acordarea de ajutoare Sudanului. Aceste ajutoare includ grâu, produse petroliere şi medicamente, conform informaţiilor transmise de agenţia de ştiri saudită SPA, citată de Reuters. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!