„Sunt aici să o ucid pe regină”, a spus bărbatul care a intrat în ziua de Crăciun în Castelul Windsor

„Sunt aici să o ucid pe regină”, a spus bărbatul care a intrat în ziua de Crăciun în Castelul Windsor

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 20 de ani, care a fost acuzat în temeiul Legii britanice privind trădarea, a pătruns pe domeniul Castelului Windsor purtând glugă şi mască, conform instanţei de judecată. Iar un ofiţer de poliţie a declarat că acesta arăta ca un personaj dintr-un film de acţiune, potrivit Reuters .

Regina se afla la castel la momentul incidentului din 25 decembrie, împreună cu fiul ei, Prinţul Charles, soţia sa Camilla şi alţi apropiaţi ai familiei regale.

În urma unei investigaţii a poliţiei, Chail a fost acuzat de ameninţare cu moartea, deţinerea unei arme ofensive şi o infracţiune în temeiul articoului 2 al Legii privind trădarea din 1842.

Această secţiune detaliază pedeapsa pentru „descărcarea sau ţintirea armelor de foc, sau aruncarea sau folosirea oricăror obiecte sau armă ofensivă, cu intenţia de a răni sau alarma pe Majestatea Sa”.

În cadrul unei audieri la Curtea Magistraţilor Westminster din Londra, Chail, din Southampton, în sudul Angliei, a declarat că a vrut să se răzbune.

În imaginile publicate de tabloidul The Sun dintr-o înregistrare video postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte de faptă, individul, care purta un hanorac negru cu glugă şi o mască albă, agita o arbaletă şi spunea:,,îmi pare rău pentru ceea ce-am făcut şi ceea ce-am să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeth”.

El făcea trimiteri la seria Star Wars, se prezenta drept un indian sikh şi spune că vrea să-şi ia ,,revanşa” pentru masacrarea în 1919, de către trupe britanice, a unor manifestanţi în India.

Încercări de pătrundere în Windsor, dar şi în Palatul Buckingham, reşedinţa reginei din centrul Londrei, nu sunt ieşite din comun. Cea mai spectaculoasă a avut loc în 1982, la Buckingham, când Michael Fagan, în vârstă de 30 de ani, a reuşit să-şi croiască drum până în dormitorul reginei, care se afla în pat.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau

4 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

5 Cum au descoperit serviciile secrete „cârtița” rușilor din guvernul Ucrainei