Supărat pe relatările presei despre coronavirus şi pe scăderea burselor, Trump convoacă o conferinţă de presă

Supărat pe relatările presei despre coronavirus şi pe scăderea burselor, Trump convoacă o conferinţă de presă

Preşedintele american Donald Trump, criticat pentru inacţiunea sa în faţa pericolului reprezentat de noul coronavirus, a convocat pentru miercuri o conferinţă de presă pentru a aborda acest subiect, după ce a acuzat presa că amplifică teama populaţiei, consemnează agenţiile DPA şi EFE.

Principalele posturi de televiziune, precum CNN, ''fac tot posibilul să facă în aşa fel încât Caronavirusul (sic!) să pară cât mai rău posibil, panicând inclusiv pieţele'', a postat Trump pe Twitter, scriind greşit cuvântul coronavirus.

În contextul în care investitorii se tem că epidemia cu noul coronavirus va încetini economia, pieţele bursiere europene şi asiatice au intrat pe un trend descendent. Unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe, Larry Kudlow, a ieşit marţi pe posturile de televiziune cu mesaje menite să calmeze pieţele, dar fără rezultat.

La conferinţa de presă ce se va desfăşura la ora 23:00 GMT, alături de Trump vor fi prezenţi pentru a răspunde la întrebări şi reprezentanţi ai centrelor de prevenire şi control al bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC).

În SUA, unde au fost confirmate deocamdată 57 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, această problemă tinde să devină tot mai politizată. Membri ai Partidului Democrat l-au acuzat pe preşedintele republican Trump că nu a numit un responsabil capabil să gestioneze această criză sanitară şi că în plus încearcă să scadă bugetul sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...