Superstițiile de Revelion, analizate de psihologi. Cum ar trebui să ne găsească, de fapt, noaptea dintre ani

Superstițiile de Revelion, analizate de psihologi. Cum ar trebui să ne găsească, de fapt, noaptea dintre ani

Finalul lui 2023 se apropie cu pași repezi, iar noaptea dintre ani este, pentru mulți români și nu numai, un moment foarte important. Astfel, unele persoane țin cont, de Revelion, de o mulțime de superstiții și tradiții.

Tradiții de Revelion SURSĂ Shutterstock

Unele dintre aceste obiceiuri, cu totul ciudate, susțin psihologii, nu au efect asupra următorului an dar, dar sunt menite să îmbunătățească starea de spirit.

Cele mai cunoscute tradiții de Revelion

Încă din cele mai îndepărtate vremuri, există câteva superstiții de care oamenii țin cont chiar și în ziua de azi. Astfel, conform tradiției, noul an trebuie să te prindă obligatoriu cu bani în buzunar , deoarece acest lucru va asigura bunăstarea anului care urmează. Totodată, nu este bine să intri în noul an cu datorii și nici să te împrumuți pe data de 1 ianuarie.

O altă tradiție extrem de cunoscută spune că, în noaptea dintre ani, trebuie să porți o haină nouă, care are menirea de a simboliza schimbarea, prospețimea. Totodată, multe persoane aleg să poarte un obiect vestimentar roșu, deoarece se spune că acest lucru te apără de spiritele și privirile rele.

Tot în noaptea de Revelion, foarte mulți români aleg să mănânce struguri sau stafide, acest lucru asigurând, conform tradiției, prosperitate și bani mulți în noul an. Unii români mai au obiceiul ca în această noapte să deschidă, pentru câteva momente, toate ușile și ferestrele locuinței. Astfel, spiritele rele și tot ceea ce este negativ în casă va dispărea.

Ce spun psihologii despre aceste tradiții

Conform psihologilor, orice obicei sau tradiție care poate induce starea de bine, de încredere, este un lucru pozitiv. Totodată, specialiștii susțin că aceste tradiții nu trebuie duse la extrem și că, pentru a avea parte de un an bun , este bine să ne setăm obiective realiste, ce pot fi îndeplinite, fără a aștepta, neapărat, o minune.

,,Aceste lucruri sunt tradiții, sunt urmate de sute de ani, nu sunt rele dar nu trebuie să ne lăsăm în baza lor. Dacă mâncăm struguri, nu înseamnă că vom fi bogați anul viitor. Starea noastră financiară depinde de cât de mult muncim, de sursele de venit pe care le avem. Practic, este cel mai indicat să ne stabilim anumite obiective, obiective care chiar pot fi îndeplinite. În general nu este bine să sperăm într-o minune, deoarece acest lucru ar putea să genereze dezamăgiri", precizează Andreea Coman, psiholog clinician.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?