SURSE Birchall, schimbată de la Justiție pentru că modificările la Codul de procedură, care fac mai dificilă liberarea condiționată, au revoltat aripa Dragnea din PSD!

SURSE Birchall, schimbată de la Justiție pentru că modificările la Codul de procedură, care fac mai dificilă liberarea condiționată, au revoltat aripa Dragnea din PSD!

SURSE Birchall, schimbată de la Justiție pentru că modificările la Codul de procedură, care fac mai dificilă liberarea condiționată, au revoltat aripa Dragnea din PSD!

 Ministrul Justiției, Ana Birchall, a fost schimbată la presiunea aripii Dragnea din PSD, după propunerile de modificare prin OUG a Codului de Procedură penală care fac, între altele, mai dificilă liberarea condiționată, au declarat pentru  G4Media.ro surse din partid. În plus, pesediștii ar fi fost nemulțumiți că modificările au fost promovate rapid, prin OUG, însă aceasta a fost opțiunea premierului Dăncilă, propunerea MJ ar fi fost proiect de lege.

 Cele mai importante modificări:

Instanța poate dispune eliberarea condiționată doar dacă sunt îndeplinite cumulativ anumite condiții. Până acum, nu era nevoie de cumularea condițiilor

A crescut de la 60 la 65 de ani de la care instanța poate dispune eliberarea condiționată
Pentru a fi eliberat condiționat, condamnții pe viață trebuie să fi executat minim 25 de ani, față de 20 ani pe regula veche

Birchall nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere, însă surse din partid susțin că premierul Dăncilă i-ar fi propus ministrului justiției să rămână în guvern în funcția de vicepremier fără a-i explica însă motivele revocării de la justiție. Birchall ar fi fost informată de schimbare cu doar câteva minute înainte de votarea deciziei în CEX.

Un alt motiv de nemulțumire în PSD este atitudinea ministrului justiției față de secția specială de investigare a infracțiunilor comise de magistrați, fiind un critic al activității acesteia chiar în interiorul CSM. De altfel, deputatul Cătălin Rădulescu, unul dintre apropiații fostului lider PSD, Catalin Radulescu scria pe Facebook luna trecută că, în cazul in care Ana Birchall va susține desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), atunci „va pleca și cariera ei politică se va încheia„.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro