SURSE Dăncilă nu a semnat solicitarea de convocare a CSAT trimisă de Guvern președintelui

SURSE Dăncilă nu a semnat solicitarea de convocare a CSAT trimisă de Guvern președintelui

Premierul Viorica Dăncilă nu a semnat solicitarea de convocare în regim de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) trimisă de Guvern marți seară președintelui Klaus Iohannis, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Culmea, premierul României este și vicepreședintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării!

Potrivit acestora, solicitarea a fost semnată doar de 4 miniștri din Guvern: Dănuț Andrușcă (Economie), Carmen Dan (Interne), Mihai Fifor (Apărare) și Eugen Teodorovici (Finanțe).

Solicitarea întrunește condițiile prevăzute de lege pentru convocarea CSAT, instituția având 12 membri.

Legea privind funcționarea CSAT stipulează, la Aticolul 6, alineatul 2, că ”Consiliul Suprem de Apărare a Ţării poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi”.

Guvernul României a trimis, seara trecută, președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consililui Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri dimineața.

Potrivit sursei citate, Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.

”Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane”, se mai arată în comunicat.

Livu Dragnea a anunțat marți seară la Antena 3 că premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare la Cotroceni prin care cere, alături de miniștrii săi, convocarea CSAT pentru aprobarea rectificării bugetare. Dragnea a făcut o trimitere la legea de funcționare a CSAT, unde scrie că organismul poate fi convocat de o treime din membri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

4 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

5 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD