SURSE Dăncilă nu a semnat solicitarea de convocare a CSAT trimisă de Guvern președintelui

Premierul Viorica Dăncilă nu a semnat solicitarea de convocare în regim de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) trimisă de Guvern marți seară președintelui Klaus Iohannis, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Culmea, premierul României este și vicepreședintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării!

Potrivit acestora, solicitarea a fost semnată doar de 4 miniștri din Guvern: Dănuț Andrușcă (Economie), Carmen Dan (Interne), Mihai Fifor (Apărare) și Eugen Teodorovici (Finanțe).

Solicitarea întrunește condițiile prevăzute de lege pentru convocarea CSAT, instituția având 12 membri.

Legea privind funcționarea CSAT stipulează, la Aticolul 6, alineatul 2, că ”Consiliul Suprem de Apărare a Ţării poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi”.

Guvernul României a trimis, seara trecută, președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consililui Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri dimineața.

Potrivit sursei citate, Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.

”Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane”, se mai arată în comunicat.

Livu Dragnea a anunțat marți seară la Antena 3 că premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare la Cotroceni prin care cere, alături de miniștrii săi, convocarea CSAT pentru aprobarea rectificării bugetare. Dragnea a făcut o trimitere la legea de funcționare a CSAT, unde scrie că organismul poate fi convocat de o treime din membri.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend