SURSE Dragnea a întors-o din drum pe Dăncilă? Cum a făcut ea un drum de 6 minute într-o jumătate de oră ca să-l rateze pe Juncker?

SURSE Dragnea a întors-o din drum pe Dăncilă? Cum a făcut ea un drum de 6 minute într-o jumătate de oră ca să-l rateze pe Juncker?

SURSE Dragnea a întors-o din drum pe Dăncilă? Cum a făcut ea un drum de 6 minute într-o jumătate de oră ca să-l rateze pe Juncker? Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu a spus luni seară la Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan, că între Guvern și aeroportul Băneasa se fac 6(șase) minute! Și omul ăla știe despre ce vorbește!

Echipa de protocol a premierului Viorica Dăncilă, aflată pe Aeroportul Băneasa, a aflat la ora 17.10 minute, odată cu toți ceilalți oficiali prezenți, că avionul președintelui Comisiei Europene va sosi mai repede, au declarat pentru  G4Media.ro surse guvernamentale. Pe de altă parte, Guvernul susține însă într-un comunicat oficial că protocolul guvernului a fost anunțat abia la 17.40 de către directorul Aeroportului Băneasa și că premierul a plecat la 17.30 de la Guvern și a ajuns la ora 18.00 la Aeroport. Nu este clar însă cum a a parcurs mașina premierului distanța de numai 5,9 km dintre sediul Palatului Victoria și Aeroportul Băneasa în 30 de minute. Ar însemna o viteză de 11,8 km pe oră, adică un mers pe jos in ritm alert. Or, e greu de crezut că mașina premierului, cu antemergător, a parcurs 5,9 km în 30 de minute.

Potrivit surselor G4Media, premierul Viorica Dăncilă ar fi trebuit să-l întâmpine pe Jean Claude Junker pe pista Aeroportului Băneasa la ora 18.30, acolo unde s-au aflat echipa de protocol a Guvernului și reprezentanții Comisiei Europene la București. Avionul ar fi aterizat însă cu 40 de minute mai devreme, la ora 17.48 iar la ora 18.00 ar fi ieșit din Aeroport, aproape concomitent cu sosirea premierului.

Premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, care ar fi trebuit să aibă loc la la sosirea lui Jeank Claude Junker pe Aeroportul Băneasa, deși premierul ar fi fost cea care a insistat ca întâlnirea să aibă loc. Potrivit surselor G4Media.ro, comisarul Juncker ar fi acceptat, la insistențele premierului, deși președintele Comisiei Europene a venit la București ca invitat la Summitul celor Trei Mări, deci fără legătură cu activitatea Guvernului.

Potrivit surselor G4Media.ro , o întâlnire între Dăncilă – Juncker ar putea avea totuși loc în cursul zilei de marți. Președintele Comisiei nu ar dori ca ratarea întâlnirii să fie perceput drept un gest ostil din partea lui.

Potrivit surselor G4Media.ro, nimic n-a împiedicat-o pe Viorica Dăncilă să ajungă la timp, dacă ar fi dorit. Dăncilă ar fi ajuns pe aeroportul Băneasa, unde a aterizat Jean Claude Juncker cu o cursa charter, chiar când coloana oficială a președintelui Comisiei ieșea pe poarta Aeroportului Băneasa.

Guvernul a explicat, într-un comunicat, că premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea de luni din aeroport cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, din cauză că avionul acestuia a aterizat mai repede decât era programat. Mai mult, biroul de presă al Executivului a susținut că imediat după aterizarea pe Aeroportul Băneasa, ”SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”.

În replică, SPP a transmis G4Media.ro că Jean Claud Junker a dispus plecarea de la Aeroportul Băneasa. ”Serviciul de Protecție și Pază nu stabilește programul demnitarilor. Înaltul oficial a solicitat momentul plecării de pe aeroport. Protocolul guvernului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Serviciului.

Comunicatul integral al Guvernului:

Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale