SURSE Dragnea, presiune URIAȘĂ pe procurorii de casă s-o pună sub ACUZARE pe Kovesi! MIZA: desemnarea procuror-șef la Parchetul European

SURSE Dragnea, presiune URIAȘĂ pe procurorii de casă s-o pună sub ACUZARE pe Kovesi! MIZA: desemnarea procuror-șef la Parchetul European

SURSE Dragnea, presiune URIAȘĂ pe procurorii de casă s-o pună sub ACUZARE pe Kovesi! MIZA: desemnarea procuror-șef la Parchetul European. Adina Florea este, în acest moment, sub o presiune uriașă s-o pună sub acuzare pe fosta șefă a DNA pentru a-i bloca accesul la șefia Parchetului European, spun surse din interiorul secției pentru magistrați din cadrul Parchetului General. Conform ultimelor informații, Dragnea a ordonat personal ca Florea să meargă la Belgrad pentru ai lua declarații lui Sebastian Ghiță. 

Comisia de selecție a procurorului șef european, funcție pentru care s-a înscris Laura Codruța Kovesi, aproape a finalizat lista scurtă a candidaților selectați. Pe ea s-ar afla și Kovesi, transmite Radio Europa Liberă. Data limită pentru depunerea candidaturilor a fost 14 decembrie 2018. Din 30 de persoane au rămas 5, au declarat pentru Europa Liberă surse de la Bruxelles. Din România, în afară de Kovesi, au mai fost alte două candidaturi care ar fi fost respinse.

Conform G4Media.ro , procedura de selecție a procurorului șef european este una care nu depinde de țara din care e candidatul și se face exclusiv de către o comisie formată din 12 membri (foști membri ai Curții de Justiție și ai Curții de Conturi, foști membri naționali ai Eurojust, membri ai instanțelor naționale supreme, procurori de nivel înalt și avocați) desemnați în septembrie 2018. Lista scurtă va ajunge la Comisia JAI și, probabil Comisia LIBE, apoi cuvântul final îl vor avea Consiliul și Parlamentul European, de comun de acord.

Altfel spus, procedura pentru desemnarea procurorului șef european este independentă de procedura națională, fiind una exclusiv europeană, ceea ce explică, într-o măsură, valul de atacuri din ultima perioadă declanșat la adresa Laurei Codruța Kovesi de media controlată de PSD.

Sebastian Ghiță confirmă că va fi audiat în Serbia de secția de anchetare a magistraților, urmare a denunțului împotriva lui Kovesi

 Conform G4Media.ro , Sebastian Ghiță a avut, joi seara, o intervenție telefonică la Antena 3, anunțând că va fi audiat în Serbia de secția specială de anchetare a magistraților, urmare a denunțului pe care l-a făcut împotriva Laurei Codruța Kovesi. Ghiță a spus că s-ar putea să le dea procurorilor și fotografia pe care i-ar fi arătat-o pe telefon lui Ion Cristoiu în primăvara anului trecut.

 ”Verificările asupra lui Kovesi trebuie făcute legal, de magistrați. Cred că secția specială are căderea și puterea să se pronunțe. (…) Poate acea poză va ajunge la secția de investigare a magistraților. Dacă procurorii îmi vor cere, voi pune la dispoziția dânșilor orice materiale. O să fiu și eu audiat de aici”, a spus Ghiță, subliniind că, probabil, viața îi va da curajul să spună mai multe din ce știe.

Într-un interviu video pe care Ion Cristoiu i l-a luat anul trecut, în Serbia, când pe numele lui era emis un mandat de arestare, Sebastian Ghiță i-ar fi arătat lui Cristoiu, pe telefon, o fotografie, în care ar fi Kovesi, alături de soția și socrul lui Ghiță, la casa acestuia din Ploiești. Ghiță a spus că poza respectivă este de fapt un stop-cadru de pe un film.

La începutul lunii decembrie 2018, Sebastian Ghiţă a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, că a făcut o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, acuzând-o pe aceasta că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”