SURSE Scandal în Coaliție din cauza banilor. Miniștrii USR PLUS amenință că nu votează legea bugetului

SURSE Scandal în Coaliție din cauza banilor. Miniștrii USR PLUS amenință că nu votează legea bugetului

Miniștrii USR PLUS au primit draftul legii bugetului pe 2021 și ar fi constatat că li s-au alocat mai puțini bani decât se discutase în Coaliție, susțin surse politice pentru Digi24. Ar fi vorba despre ministerele Sănătății, Economiei, Transporturilor și Fondurilor Europene. La ora redactării acestui articol, miniștrii sunt în discuții tensionate cu premierul Florin Cîțu. 

Un exemplu de sumă diminuată ar fi pentru susținerea Horeca, pentru care miniștrii USR PLUS ar fi cerut 2,5 miliarde de lei și au primit doar 1 miliard. Și bugetul Casei Naționale de Sănătate ar fi fost diminuat cu 3 miliarde de lei, potrivit unui draft al legii bugetului publicat de Antena3.ro. 

Casa Națională de Sănătate se află în subordinea lui Vlad Voiculescu și este condusă de un apropiat al acestuia. 

Și de la ministerul condus de Ghinea s-ar fi redus o parte dintre alocările bugetare, la fel ca și la ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă, unde ar fi vorba despre o reducere de 800 de milioane de lei. 

Surse din conducerea USR PLUS au confirmat pentru Digi24.ro că au apărut tensiuni la vârful coaliției din cauza alocării banilor în leggea bugetului. „Este scandal. Dar o să găsim o soluție”, au susținut sursele citate. 

Președintele PNL , Ludovic Orban, a declarat, comentând situația: „Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem”. „Fiecare ministru trebuie să se încadreze într-un anumit cadru bugetar”, a spus liderul PNL, explicând că Guvernul trebuie să se încadreze în deficitul de 7% si să reducă cheltuielile. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!