SURSE Tăriceanu, forțat de partid să rupă alianța cu Dragnea? Întâlnire-surpriză cu Iohannis la Cerbul de Aur!

SURSE Tăriceanu, forțat de partid să rupă alianța cu Dragnea? Întâlnire-surpriză cu Iohannis la Cerbul de Aur!

Tăriceanu, forțat de partid să rupă alianța cu Dragnea? Întâlnire-surpriză cu Iohannis la Cerbul de Aur! Surse din ALDE spun tot mai apăsat că alianța cu PSD este din ce în ce mai greu de suportat și că tot mai mulți lideri ai ALDE insistă pe lângă Tăriceanu să iasă din combinația tot mai toxică în care îi aruncă Dragnea. Se pare că o întâlnire-surpriză între Tăriceanu și Iohannis va avea loc în zilele următoare, la festivalul Cerbul de Aur. Conform surselor noastre din ALDE cei doi vor sta foarte aproape.

Miercuri, liderii ALDE s-au aflat în ședință la partid, iar subiectul suspendării președintelui, propus de Dragnea marți seara la Antena 3 a fost neglijat, susțin sursele noastre, participante la discuții.

„Pentru noi acest subiect nu există. Noi avem alte priorități pe agendă, precum strategia energetică, efectele legii pensiilor, necolectarea TVA-ului cu implicații în consecință. Toatea acestea se discută ulterior în interiorul coaliției. Ne-a cam ajuns ca domnul Dragnea să vină și să ne impună o agendă care nu are oricum nici o finalitate", ne-au precizat sursele.

În fapt, așa cum am relatat mai sus, liderii ALDE sunt îngrijorați că Dragnea a pierdut controlul partidului și că actuala majoritate ar putea fi afectată.

„Gruparea Tudose-Vlase nu vor susține niciodată o astfel de aventură în Parlament. Din momentul în carea fost de acord ca Vlase să preia șefia SIE, Dragnea a pierdut orice pârghie de control asupra acestuia. Nu ne putem baza pe UDMR... Atunci de ce insistăm pe o temă care ne aduce oricum scăderi în sondaje?", mai susțin lideri din conducerea ALDE.

De altfel, primele semne ale fisurilor apărute s-au făcute simțite încă din această vară, atunci când majoritatea PSD-ALDE a reușit să treacă la limită, prin Parlament, modificările aduse codurilor penale, cu doar două voturi peste minimul necesar, situație care a dat, la acel moment emoții grele liderului PSD.

**********

Liviu Dragnea a declarat marți seară la Antena că ar vrea să îl suspende pe Iohannis, dar așteaptă să vadă dacă șeful ALDE s-a răzgândit.

„Eu aș vrea să-l suspendăm pe Iohannis, să vedem dacă Tăriceanu și-a schimbat opinia”, a răspuns Dragnea când a fost întrebat dacă vrea să îl suspende pe președinte.

„Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu și i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasș, pentru că dacă doar stăm și ne plângem că nu respectă azi Constituția, nu respectă mâine Constituția, poate mai trimite un alt consilier prezidențial să mai amenințe un judecător de la Curtea Constituționala. Și dacă noi doar stam și constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România”, susținea Dragnea în fața presei în data de 5 iulie.

Urmarea? În aceeași săptămână în care liderul PSD își făcea cunoscut acest deziderat, Tăriceanu își lua concediu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...