SUSPECT/CCR validează candidatura lui Cataramă! Judecătorii au anulat decizia Biroului Electoral Central!

SUSPECT/CCR validează candidatura lui Cataramă! Judecătorii au anulat decizia Biroului Electoral Central!

Curtea Constituțională a admis candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile prezidențiale, anulând decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care fostului liberal îi fusese interzisă intrarea în cursa pentru Cotroceni din cauza dubiilor privind autenticitatea semnăturilor de susținere.

„A admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Curtea Constituțională.

Ședința CCR a avut loc duminică.

De asemenea, Curtea a respins toate contestațiile depuse împotrva candidaturilor Vioricăi Dăncilă (PSD) și Theodor Paleologu (PMP).

Biroul Electoral Central a respins vineri înscrierea candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din partea partidului Dreapta Liberală. BEC a constatat că existau dubii asupra autenticității a circa 94.000 dintre cele 231.000 de semnături de susținere a candidaturii sale.

Din listele cu susținători, în cazul a circa 700 informațiile erau incomplete. Problemele au apărut în ce privește similaritățile semnăturilor ”care înlătura prezumția simplă de validitate a acestora”, după cum se spune în decizia BEC.

Cum numărul semnăturilor suspecte se ridica la circa 94.000, BEC a constatat că nu este îndeplinită condiția celor 200.000 de semnături de susținere valide.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...