Sute de animale sălbatice, între care elefanți și zebre Gravy, au murit în Kenya din cauza secetei

Sute de animale sălbatice, între care elefanți și zebre Gravy, au murit în Kenya din cauza secetei

Sute de animale, între care elefanți și zebrele Grevy, pe cale de dispariție, au murit în rezervațiile de animale sălbatice din Kenya în cursul celei mai grave secete care a afectat Africa de Est în ultimele decenii, potrivit unui raport publicat vineri.

Peste 200 de elefanți au murit în rezervațiile din Kenya din cauza secetei FOTO Twitter

Serviciul pentru viața sălbatică din Kenya și alte organisme însărcinate cu protecția faunei au numărat moartea a 205 elefanți, 512 antilope sălbatice, 381 de zebre comune, 51 de bivoli, 49 de zebre de Grevy și 12 girafe în ultimele nouă luni, se arată în raport.

Unele zone ale Kenyei s-au confruntat în ultimii doi ani cu patru sezoane consecutive de ploi insuficiente, cu efecte dezastruoase asupra oamenilor și animalelor.

În ecosistemele cele mai afectate se află unele dintre cele mai vizitate parcuri naționale, rezervații și situri de conservare din Kenya, în special zonele Amboseli, Tsavo și Laikipia-Samburu, potrivit autorilor raportului.

Aceștia au solicitat un recensământ aerian urgent al faunei sălbatice din Amboseli pentru a obține o imagine mai amplă a impactului secetei asupra animalelor sălbatice care trăiesc acolo.

Alți experți au recomandat furnizarea imediată de apă și săruri minerale pentru animalele din regiunile afectate. Elefanții, de pildă, au nevoie de 240 de litri (63,40 galoane) de apă pe zi, potrivit lui Jim Justus Nyamu, director executiv al Elephant Neighbors Center.

Pentru zebrele Grevy, o specie amenințată, experții recomandă îmbunătățirea proviziilor de fân.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria