Sute de paraşutişti ruşi ucişi în atacul asupra unei baze militare

Sute de paraşutişti ruşi ucişi în atacul asupra unei baze militare

Aproximativ 200 de paraşutişti ruşi au fost ucişi în timpul unui atac al trupelor ucrainene împotriva unei baze militare în Kadiivka în regiunea Lugansk (estul Ucrainei), regiune aflată sub controlul forţelor ruse, a declarat vineri şeful administraţiei militare ucrainene din Lugansk, Serhii Haidai, citat de EFE.

Forțele ucrainene au atacat hotelul Donbas din Kadiivka FOTO Twitter Giorgi Revishvili

Într-un mesaj pe Telegram, citat de agenţia Ukrinform, Haidai precizează că forţele armate ucrainene au ,,aruncat în aer" hotelul Donbas din Kadiivka, unde ruşii îşi aveau baza din 2014, transmite Agerpres.

,,200 de paraşutişti ruşi au fost eliminaţi. Vom continua", a adăugat Haidai, care nu a precizat totuşi când a avut loc atacul.

Anterior, Statul Major General al forţelor armate ucrainene estimase pierderile trupelor ruseşti de la începutul invaziei ruse în Ucraina la circa 46.250, dintre care 400 doar în ultimele 24 de ore.

Între 24 februarie şi 26 august, forţele ucrainene au distrus de asemenea 1.936 tancuri, 4.251 blindate, 1.040 sisteme de artilerie, 272 sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS) şi 148 de sisteme de apărare antiaeriană, potrivit listei publicate de Statul Major pe pagina sa de Facebook.

Trupele ruse au pierdut de asemenea 234 de avioane, 202 elicoptere, 834 drone, 196 rachete de croazieră, 15 nave, 3.162 vehicule şi camioane cisternă şi 99 de echipe speciale, conform aceleiaşi surse.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a emis joi un decret prin care mărește dimensiunea armatei ruse începând cu ianuarie 2023. Cu toate acestea, este puțin probabil ca această decizie să genereze o putere de luptă semnificativă în viitorul apropiat și este puțin probabil ca Putin să ordone o mobilizare în masă în curând, se arată în ultima evaluare a Institutului pentru Studierea Războiului (ISW).

Decretul mărește efectivul nominal final al Forțelor Armate Ruse cu 137.000 de militari, de la 1.013.628 la 1.150.628, începând cu 1 ianuarie 2023.

Potrivit specialiştilor, armata rusă încearcă probabil să recupereze pierderile din invazia sa în Ucraina și să genereze forțe pentru a-și susține operațiunea în Ucraina. Anunțul unei ținte relativ modeste (dar probabil încă de neatins) de creștere a efectivelor finale sugerează cu tărie că Putin rămâne hotărât să evite mobilizarea completă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990