SUUMC despre medicul care s-a sustras internării: Nu este angajatul unităţii noastre

SUUMC despre medicul care s-a sustras internării: Nu este angajatul unităţii noastre

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila" precizează, luni, că medicul confirmat cu coronavirus care s-a sustras internării, în weekend, nu este angajatul SUUMC.

"Medicul nu este angajatul unităţii noastre; este medic civil, angajat al Institutului Clinic Fundeni Bucureşti. În data de 01.02.2020, medicul a fost repartizat în calitate de rezident în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, pentru îndrumare metodologică, sub coordonarea prof. Barbilian Adrian Gheorghe, privind pregătirea în specialitate prin efectuarea tuturor stagiilor prevăzute în programa analitică, conform Îndrumării Metodologice emise de către Ministerul Sănătăţii nr. 6.387/1/10.02.2020. Testarea la care acesta a fost supus face parte din protocolul intern privind prevenirea infectării personalului care îşi desfăşoară activitatea în SUUMC cu virusul SARS-CoV-2", informează un comunicat de presă al SUUMC.

Duminică, Biroul de presă al Prefecturii Buzău anunţa că poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul medicului confirmat cu COVID-19 şi transportat la un spital din Bucureşti. Bărbatul de 37 de ani, medic la un spital din Capitală, confirmat cu COVID-19, a fost preluat în noaptea de sâmbătă spre duminică de la locuinţa socrilor, aflată în satul Potoceni, comuna Mărăcineni, sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor pentru a fi internat la un spital din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al DSP Buzău, "în seara zilei de 10 aprilie, DSP Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă".

"Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară", se precizează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?