Swiatek, debut în forță la Turneul Campioanelor: Rezultatele din a doua zi de competiție

Swiatek, debut în forță la Turneul Campioanelor: Rezultatele din a doua zi de competiție

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, a debutat cu dreptul la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor la tenis (WTA Finals), care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale lumii, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe rusoaica Daria Kasatkina (nr. 8), într-o partidă din Grupa Tracy Austin, disputată marţi pe Dickens Arena din Fort Worth (Texas).

Iga Swiatek, cea mai bună jucătoare din lume de la începutul acestui an. FOTO: Arhiva Adevărul

Swiatek (21 ani), care a câştigat opt titluri în 2022, două dintre ele de Mare Şlem, la Roland Garros şi US Open, s-a impus pentru a cincea oară în şase confruntări cu Kasatkina, toate victoriile sale fiind obţinute în acest an.

Aceasta a fost a 65-a partidă câştigată de Swiatek de la debutul acestui sezon, pe parcursul căruia a suferit doar opt înfrângeri.

Într-un alt meci din Grupa Tracy Austin, jucătoarea franceză Caroline Garcia a trecut cu 6-4, 6-3 de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, egalând astfel scorul general al întâlnirilor directe cu reprezentanta Statelor Unite (2-2).

Garcia, care a sosit în Texas în plină incertitudine, după despărţirea de antrenorul său Bertrand Perret, a avut nevoie de 79 de minute pentru a câştiga partida cu Gauff, redusă la un joc defensiv în cea mai mare parte a timpului.

Franţuzoaica, singura jucătoare care a câştigat titluri pe trei suprafeţe diferite în 2022, a fost eliminată prematur în ultimele săptămâni la Tokyo, San Diego şi Guadalajara. După turneul mexican, Bertrand Perret a decis să pună capăt colaborării cu Garcia, explicând că probleme extrasportive au motivat decizia sa.

Competiţia de final de sezon a circuitului WTA continuă miercuri cu partidele Ons Jabeur (Tunsia/N.2) - Jessica Pegula (SUA/N.3) şi Maria Sakkari (Grecia/N.5) - Arina Sabalenka (Belarus/N.7), din Grupa Nancy Richey.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro