Szijjarto: Decizia Ucrainei de interzicere a intrării a doi demnitari ungari este jalnică şi lipsită de sens

Szijjarto: Decizia Ucrainei de interzicere a intrării a doi demnitari ungari este jalnică şi lipsită de sens

Decizia Ucrainei de a interzice intrarea a doi demnitari guvernamentali ungari pe teritoriul său din cauza unui presupus amestec în alegerile locale este ''jalnică şi lipsită de sens'', a susţinut marţi ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, relatează Reuters.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, Szijjarto a afirmat că Budapesta nu a primit deocamdată o notificare oficială privind interdicţia decisă de Ucraina.

Luni, Ministerul de Externe ucrainean a anunţat că i-a înmânat ambasadorului Ungariei o notă de protest pentru ceea ce Kievul a descris drept agitaţie politică din partea unor oficialităţi ungare în favoarea unui partid care a contestat alegerile locale desfăşurate recent în Ucraina.

Ucraina şi-a ales duminică primarii, consiliile municipale şi regionale pentru prima dată de la venirea la putere a lui Volodimir Zelenski. Numărarea buletinelor ar urma să dureze mai multe zile, după ce o nouă lege electorală a făcut ca procedura să fie foarte complicată.

Potrivit rezultatelor de la ieşirea de la urne, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a suferit o înfrângere la alegerile locale, partidul său fiind devansat în majoritatea oraşelor mari. Partidul său s-a clasat pe primul loc la consiliile municipale doar în două mari oraşe din centru, iar în alte şapte figurează cel mai frecvent pe poziţia a treia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…