Tablou cu proști, la New York...

Tablou cu proști, la New York...

Tablou cu proști, la New York... ​​O imagine postată de Consulatul României la New York a devenit virală pe Facebook, chiar dacă a fost ștearsă.

Standul României la targul de turism de la New YorkFoto: Facebook

Consulatul a publicat o fotografie cu standul României de la un târg de turism de la New York, lăudându-se cu „diseminarea informațiilor exclusive” și ofertele de turism. Imaginea arată însă cum era standul. Pe o pânză neagră erau prinse din loc în loc câteva fotografii în format A4 cu atracții turistice din România.

„Reprezentanții țării noastre au beneficiat, pe toată perioada desfășurării evenimentului, de suportul și sprijinul logistic al conducerii Consulatului General al României la New York și al Biroului de Promovare Comercială și economică”, se arată în postare.

Reacțiile critice nu au întârziat să apară, iar postarea a fost ștearsă. Imaginea s-a viralizat însă.

Reacții după postarea Consulatului

“Bătaie de joc” și “o mizerie” sunt doar câteva dintre calificativele folosite în mediul online de românii revoltați de formula găsită pentru “promovarea” țării în Statele Unite. Participarea României la acest târg a costat aproape 8000 de dolari, conform unui “drept la replică” transmis sub forma unui comunicat de presă de Ministerul Turismului.

Răzvan Pascu, consultant turism:

  • „Dar eu personal, daca nu as putea sa aduc fonduri pentru asa ceva, mi-as da demisia. Daca nu as putea sa schimb nimic, as pleca. Iar decat sa semnez un deviz pentru o astfel de participare a tarii mele la un targ de turism international, mai bine mi-as taia mana. Sa mai fac si poza si sa ma postez pe Facebook cu o asa mizerie, asta ar insemna ca mai sunt si tare prost. Nu doar incompetent, dar si prost. Mi-ar fi rusine sa ridic ochii din pamant”.

Cristian Preda, profesor și politician:

  • „Dacă ICR numește în ultima vreme în filialele sale externe doar experți în diplomație culturală de înaltă clasă, responsabilii din turism nu puteau rămâne mai prejos: la un târg organizat în New York, ei au convins milioane de americani să ne viziteze țara folosind 10 poze prinse de o perdea neagră. Pur și simplu genial!”

Cristi Dimitriu, expert comunicare:

  • „Deci o pânză neagră cu fotografii scoase la imprimantă în format A4 și prinse cu cleme ca fundal pentru cei care au oferit “sprijin logistic” pentru “o astfel de prezentare” cum nu găsești “nicăieri altundeva”. Până și virgula din text se simte stingheră și nu stă lângă România. Un elev din Ro de școală generală ar fi făcut un panou mult mai bun. Chiar ar fi interesant cine au fost “reprezentanții” României și cum a arătat tot standul de la târg. De limbajul de lemn de esența comunistă în care e scrisă postarea și de persoanele din fotografie nu mai scriu că au început să comenteze la greu românii direct la postare.”


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…