Taiwanul afirmă că Beijingul continuă activităţile militare în jurul insulei

Taiwanul afirmă că Beijingul continuă activităţile militare în jurul insulei

Ministerul Apărării taiwanez a anunţat sâmbătă că a detectat 21 de avioane şi cinci nave chineze acţionând în jurul Taiwanului, în contextul în care China îşi continuă exerciţiile militare în apropierea insulei, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Foto AFP (arhivă)

Ministerul citat a menţionat că niciun avion chinez nu a depăşit linia mediană din strâmtoarea Taiwan, o barieră neoficială între China şi Taiwan.

Începând din 4 august, China a organizat manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave şi rachete balistice în şase sectoare din jurul insulei Taiwan, ca răspuns la vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi.

Armata chineză a explicat că prin operaţiunile comune ale forţelor aeriene şi maritime în jurul insulei Taiwan şi-a "testat eficient" capacitatea de luptă.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…