Taiwanul va dona 10 milioane de măşti ţărilor cel mai puternic afectate de COVID-19

Taiwanul va dona 10 milioane de măşti ţărilor cel mai puternic afectate de pandemia de coronavirus, a declarat miercuri preşedinta Tsai Ing-wen, citată de DPA.

Taiwanul va trimite 7 milioane de măşti în 11 ţări europene, printre care Italia, Spania şi Germania, care au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe pentru DPA.

Statele Unite vor primi 2 milioane de măşti, iar un alt milion va fi trimis către 15 aliaţi diplomatici ai Taiwanului, a completat ministerul, fără a lămuri exact despre ce aliaţi e vorba sau câte măşti vor primi.

Taiwanul este deja al doilea cel mai mare producător de măşti pe plan mondial, iar în curând acesta va putea realiza 15 milioane de măşti chirurgicale pe zi, a precizat preşedinta.

Începând din 9 aprilie, fiecare persoană care beneficiază de asigurare naţională de sănătate în Taiwan va avea acces la nouă măşti de unică folosinţă la fiecare 14 zile.

Măştile fuseseră raţionalizate anterior la trei de persoană pe săptămână.

"Vom dona măştile în surplus şi alte materiale aliaţilor şi ţărilor cel mai puternic afectate de COVID-19. Acestea vor ajunge la personalul medical din prima linie", a precizat Tsai în cadrul unei conferinţe de presă televizate de la biroul prezidenţial din Taipei.

Până marţi, Taiwanul înregistrase 322 de cazuri de COVID-19, cinci decese provocate de noul coronavirus şi 39 de recuperări, au precizat autorităţile sanitare.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I