Tancuri britanice au ajuns în Estonia în vederea consolidării flancului estic al NATO

Echipamente militare grele britanice, între care și tancuri, au sosit miercuri în Estonia, în cadrul unei desfășurări de forțe ale NATO care vizează consolidarea flancului său estic în fața amenințărilor Rusiei, a anunțat armata estoniană, relatează AFP.

Cele 130 de echipamente militare grele au debarcat în portul Paldiski și vor fi transportate în orașul Tapa (nord) pentru a se alătura celor 200 de militari britanici și 50 de militari francezi deja desfășurați în Estonia.

În total, mai mult de 800 de militari britanici și circa 300 de militari francezi vor fi staționați în Estonia până la jumătatea lunii aprilie. Contingentul francez va fi înlocuit în cursul acestui an de unități daneze.

NATO a decis la summitul din iulie 2016 de la Varșovia să desfășoare patru batalioane multinaționale în țările baltice și în Polonia pentru a contracara politica Rusiei în regiune. În afară de batalionul britanic din Estonia, Canada va conduce un batalion multinațional în Letonia, Germania va conduce unul în Lituania și SUA vor coordona unul în Polonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…