Țară condusă de MAFIOȚI! Uite cum cumpără pământ românesc sirieni din neamul lui Bashar al Assad!

Țară condusă de MAFIOȚI! Uite cum cumpără pământ românesc sirieni din neamul lui Bashar al Assad!

Alaa Dib, fostul ginere al lui Rifaat al Assad, unchiul dictatorului sirian Bashar al Assad se ascunde în România. Astăzi urmărim banii pe care acesta i-a adus cu el în ciuda sancțiunilor internaționale împotriva apropiaților regimului sirian, dezvăluie  Curentul .

Banii pleacă din Siria pe chitanță „de mână”

Ca orice copil de potențat al unui regim dictatorial, fiul generalului Shafiq Fayad Dib, Alaa Dib a făcut facultatea în străinătate. În cazul lui străinătatea a însemnat România. După zeci de ani a ales țara noastră pentru a ascunde banii din Siria. Era 2007 anul în care administrația Bush plănuia să atace Siria, iar Israelul bombarda o posibilă uzină de îmbogățire a uraniului.
În acel an Alaa Dib a acordat două împrumuturi de aproximativ 900.000 de euro unui conațional, Tarek Khadra. Acesta din urmă era cetățean român și marele avantaj oferit de acest statut era că putea să cumpere terenuri în țara noastră.
În 2009, Departamentul de Stat american denunța în raportul său anual sporirea cazurilor de încălcare a drepturilor omului în Siria. În același an, Alaa Dib alegea să transfere alte 2,37 milioane de euro în România. A ales aceeași formă a unui împrumut către conaționalul său Tarek Khadra.
Nu se știe care a fost forma acestor viramente. Nu știm dacă ginerele lui Rifaat al Assad a venit cu un geamantan de bani sau a făcut o plată la bancă. Cert este că abia în anul 2014 el s-a prezentat la notar și în baza unor chitanțe de mână legalizează împrumuturile din 2007 și 2009.

Acte făcute la cel mai controversat notar din București

Practic, în baza unor hârtii în limba arabă semnate de Alaa Dib și Tarek Khadra în urmă cu 7 respectiv 5 ani, notarul Lidia Seceleanu parafa două contracte de împrumut legale în România.
Actul a fost semnat în martie 2014. Conform contractului legalizat de Lidia Seceleanu, Tarek Khadra trebuia să înapoieze banii până la data de 15 decembrie 2014. În caz contrar urma să plătească o dobândă de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere. Dobânda, echivalentă cu 15% pe lună face orice cămătar din România să roșească de rușine.
Pentru notărița din București care la trei luni de la semnarea actului urma să fie trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, dobânda nu era una neobișnuită. În perioada 2001 - 2009 ea a fost cercetată penal într-un număr de 68 de dosare. Printre clienții săi se regăseau frecvent cămătari celebrii, infractori urmăriți general sau escroci profesioniști.

Alaa Dib pune mâna pe terenuri

În realitate, împrumuturile dintre cei doi sirieni nu erau niște împrumuturi. Ele reprezentau o formă de disimulare a unor fonduri aduse de Alaa Dib din Siria. Așa se explică faptul că în aceeași zi în care au parafat împrumuturile la cabinetul Lidiei Seceleanu, ei au semnat și un contract de dare în plată.
Practic, Tarek Khadra ceda mai multe terenuri către Sara Bella Invest reprezentată de Alaa Dib, iar acesta din urmă îi ștergea datoriile.
Firma lui Alaa Dib primea 6531 mp în comuna Ștefănești și dreptul de a încasa despăgubirile cuvenite de la Statul Român pentru 3469 mp în aceeași locație.
Două săptămâni mai târziu, San Marino Project SRL, o altă firmă reprezentată de ginerele „Măcelarului de la Hama”, primea de la Tarek Khadra mai multe terenuri în baza datoriile despre care am vorbit anterior.
Un număr de 12 loturi de teren în suprafață de 245.000 mp situate în comuna ilfoveană Ștefăneștii de Jos și 6 loturi de teren în suprafață totală de 233.000 mp situate în comuna Găneasa treceau în proprietate firmei lui Alaa Dib în baza împrumuturilor acordate de către acesta în nume personal către Tarek Khadra.

Un străin nu are voie să cumpere terenuri în România

Schema afacerii este simplă: Alaa Dib nu are dreptul să dețină terenuri în România ca cetățean sirian. De altfel, conform sancțiunilor internaționale nici cont în bancă nu ar avea voie să aibă, dar asta este o altă poveste.
Practic el înregistrat în contabilitatea firmei o datorie egală cu cea pe care o avea la Tarek Khadra și i-a șters acestuia debitele. Toată afacerea a avut drept scop eludarea prevederilor legale care interzic unui cetățean străin să cumpere teren în România.

Cine sunt personajele din poveste

Speriați de război și preocupați să ascundă sume importante de bani, apropiații președintelui sirian găsesc în România un refugiu comod și o țară în care pot să se ferească atât de conflict cât și de controalele internaționale care doresc să sechestreze banii membrilor regimului sirian.
Ginerele lui Rifaat al Assad (foto stânga) locuiește în România alături de a doua sa soție. Alaa Dib este băiatul generalului Shafiq Fayad Dib (foto dreapta), unul dintre pilonii importanți ai regimului al Assad din Siria.

Tatăl, general acuzat de masacrarea populației

Shafiq Fayad Dib a fost conducătorul conducătorul Batalionului III din Siria și, în vremea lui Havez al Assad a fost unul dintre cei mai aprigi apărători ai familiei conducătoare. El este cunoscut pentru că a fost implicat în masacrul de la Hama unde 20.000 de civili au fost masacrați după ce armata siriană a încercuit orașul.
Atacul a fost ordonat de Havez al Assad și condus de fratele său Rifaad al Assad, fratele său și unchiul actualului dictator sirian, Bashar al Assad. Printre generalii care au planificat măcelul se numără și tatăl lui Alaa Dib, sirianul care acum se ascude în România. 
„Tata a fost general în armata Siriană. A fost un om cinsitit și drept. El a fost respectat de toată lumea din Siria” povestește pentru Curentul Alaa Dib care locuiește acum în România, departe de evenimentele tulburi din țara sa natală.

Socrul - „Măcelarul de la Hama”

Legătura dintre generalul Shafiq Fayad Dib și Rifaat al Assad a fost pecetluită prin căsătoria dintre Alaa Dib, băiatul militarului și Lima al Assad. Cei doi au avut doi copii și au tărit fericiți în Siria chiar dacă Rifaad al Assad a fost nevoit să părăsească țară după ce fratele său a murit, iar puterea a fost preluată de Bashar.
Rifaat și-a cumpărat mai multe proprietăți în Spania și Franța. Autoritățile din Spania au sechestrat active în valoare de 690 milioane de euro considerând că acestea au fost achiziționate cu bani pe care Rifaat i-a luat parte a unei înțelegeri cu fratele său Hafez pentru a nu organiza o lovitură de stat.
În 2000, atunci când Hafez a murit, Rifaat a încercat să preia puterea în detrimentul lui Bashar. Socrul lui Alaa Dib nu a reușit. Acum el este pus sub acuzație și în Franța unde autoritățile încearcă să stabilească proveniența banilor pe care acesta i-a investit.
Lima al Assad, fiica lui Rifaat locuiește împreună cu acesta în Franța separându-se de Alaa Dib care a ales România drept refugiu din fața războiului și a autorităților care caută banii scoși din Siria de către oamenii regimului.
„Ne-am separat, iar copii au crescut în Franța. Acum am o altă soție și două fete. Am ales să ne stabilim în România” spune Alaa Dib despre relația sa cu verișoara primară a dictatorului Bashar al Assad.

Fratele ofițer superior în Siria

Unul dintre frații lui Alaa Dib a rămas să sprijine regimul lui Bashar al Assad. El a urmat cariera militară a tatălui și este acum ofițer în poliția Siriană după cum spune Alaa Dib. Cu toate acestea, mai mulți refugiați sirieni spun că, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, este greu să faci diferența între miliție și securitate.
„Fratele meu este ofițer, dar este cinstit și nu are nimeni ceva să-i reproșeze” ne-a declarat Alaa Dib.









Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu